ForsideMariagerfjordStor øl-optimisme på Bies generalforsamling trods lille underskud  

Stor øl-optimisme på Bies generalforsamling trods lille underskud  

Stor øl-optimisme på Bies generalforsamling trods lille underskud  

525 anpartshavere i Bies Bryghus var lørdag eftermiddag den 24. februar 2024 samlet i Hobro Idrætscenter til årets generalforsamling. I fuld uniform tog Hobro Borgervæbner traditionen tro imod ved indgangen og dirigerede de mange deltagere på rette vej til hal 2. 

Præcis klokken 13 gik generalforsamlingen i gang og her blev direktør i Mariagerfjord Kommune Torben Ladefoged valgt som dirigent. Formand for Bies Bryghus Jesper Mikkelsen kom i sin beretning ind på flere emner bl.a. på den generelle udvikling i den danske øl-branche, hvor der i løbet af 2023 er forsvundet 24 danske bryggerier, her skal svaret ifølge formanden, findes i prisstigningerne på råvarer og høj inflation. 

Stor optimisme i formandens beretning

– Jeg plejer på generalforsamlingen, at kunne prale af en millionomsætning, men det kan jeg ikke denne gang. I år må vi nøjes med at konstatere, at vi har haft en omsætning på 770.000 kroner. Men med en nedlukning af Bies Restaurant i 3 måneder, hvor der ikke blev solgt øl, skyldes vores manglende omsætning. Vores øl er populær i Danmark og vi vækster på royalty fra Real Drinks. Det skyldes, at virksomheden har vind i sejlene overfor restauranter og spillesteder i det ganske land med salg af gode produkter under brandet Bies Bryggeri, lød det fra formanden og sendte en fælles skål ud til forsamlingen, hvorefter han fortsatte:

– Økonomisk vil 2023 ikke overgå i historiebøgerne, en nedlukning af Bies Restaurant og efterfølgende opstart af ny forpagter koster Bies Bryghus mange penge. Bryghuset har en sund økonomi på trods af årets skævert med et lille underskud på 67.000 kroner, og må derfor tære lidt på vores egenkapital på 5,1 mio kroner. 

Der var stille ved baren under afviklingen af generalforsamlingen hos Bies Bryghus. Anderledes så det ud senere på eftermiddagen, hvor anpartshavere kunne nyde godt af et afkast på samlet 20,8 procent, afregnet i de øltyper, som blev serveret. Foto: Himmerlandsposten.dk

– Fyrkat Borgbryg så dagens lys første gang, da man åbnede oplevelsescenteret ved vikingeborgen tilbage i 1963. 2023 var året, hvor UNESCO optog Ringbogen ved Fyrkat på Verdensarvslisten, det kalder naturligvis på, at vi i 2024 sætter ekstra fokus på markedsføringen af Fyrkat-øllen.

– Vores meget populære Forårsbryg får en fætter, da den inden længe får en anden frakke på med navnet Sommerøl, så den meget populære øl kan nydes hele året. Herudover trænger vi til en ny øl i sortimentet og her overvejer vi lige nu, om det skal være en IPA eller om vi skal kaste os ud i det alkoholfrie marked, der vækster meget i disse år.

– Intet er givet endnu, men bestyrelsen vil gøre os umage med at fortsætte udviklingen af Danmarks ældste fungerende bryggeri. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet, og de nye opgaver starter allerede i morgen, sluttede formand Jesper Mikkelsen.

På generalforsamlingen, der i øvrigt forløb i god ro og orden, blev Jesper Mikkelsen sammen med Mikkel Pii, Flemming Christensen og Henning Pedersen genvalgt til bestyrelsen. Udover de fire førnævnte består bestyrelsen desuden af Asbjørn Schrum, Kim Thingaard og Anders Winther.

Henning Pedersen gennemgik regnskabet, som hurtigt blev godkendt. Efter generalforsamlingen åbnede baren og der blev serveret øl-venligt mad. Årets 525 deltagere var iøvrigt rekorddeltagelse på en generalforsamling i Bies Bryghus.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler