ForsideRebildOrienteringssag: Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Orienteringssag: Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Orienteringssag: Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Kultur-, Fritids- og Sundhedsudvalget i Rebild Kommune holder møde den 10. januar 2024, hvor der på dagsordenen bl.a. er: Orienteringssag: Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Rebild Kommune har deltaget i bestyrelsen for Ejendomsfonden for Regan Vest og har ydet anlægstilskud til etableringen af Koldkrigsmuseet Regan Vest.

Ejendomsfonden Regan Vest godkendte på sit bestyrelsesmøde 16. november 2023 regnskabet for opførelsen af Koldkrigsmuseet Regan Vest for perioden 9. maj 2019 til 10. november 2023.

Nordjyske Museer fremsender på vegne af Ejendomsfonden en afrapportering og et revideret drifts- og byggeregnskab til orientering for Kultur-, Fritids- og Sundhedsudvalget.

BILAG: REGAN_Vest_byggeregnskab_LCN_231130.pdf

BILAG: Regnskabserklæring_projektregnskab_REGAN_Vest.pdf

BILAG: Projekt-byggeregnskab_09.05.2019_-_10.11.2023.pdf

Text

Kultur- Fritids- og Sundhedsudvalget.  

Indstilling

Forvaltningen indstiller, at Kultur-, Fritids- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning.  

Sagsfremstilling

Rebild Kommune gav i forbindelse med vedtagelsen af budget for 2021, hvor også anlægsbudgettet blev godkendt, tilsagn om at give støtte til etableringen af Museum Regan Vest med 5 mio. kr.

Kultur- fritids og Sundhedsudvalget indstillede 10.marts 2021 overfor byrådet efter ansøgning fra Ejendomsfonden Regan Vest at bevillingen til støtte for etablering af Museum Regan Vest blev fremskrevet med 220.000 kr. Rebild Kommune har dermed støttet projektet med 5.220.000 kr.

Ejendomsfonden Regan Vest har fremsendt vedhæftede afrapportering som er en beskrivelse af processen frem mod åbningen og tanker om fremtiden. Ligeledes er der fremsendt et reviderede drifts- og byggeregnskab.

Der takkes samtidig for Rebild Kommunes donation og faglige støtte til opførelsen af Koldkrigsmuseet Regan Vest.

Rebild Kommune har været politiske repræsenteret i en politiske styregruppe i forbindelse med byggeriet, med afslutning af byggeriet nedlægges den politiske styregruppe.

Det oplyses, at der det første år hvor Regan Vest har været åben for publikum har været en belægning på 98 %, der primært har bestået af danske gæster.

I de kommende år arbejdes der på udvikling af nye produkter – som f.eks. at omforme læringscentrets dilemmaspil til voksne. Ligesom også salg til udlændinge er i fokus. Hvis ikke Folketinget i fremtiden fortsætter med at bevilge de 2,6 mio. kr. årligt til driften af Koldkrigsmuseet Regan Vest, vil museet med blot ti procent færre gæster blive alvorligt udfordret på driften.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet