ForsideHimmerlandRolf viser tænder her til morgen i det nordjyske - Status fra...

Rolf viser tænder her til morgen i det nordjyske – Status fra DMI

Rolf viser tænder her til morgen i det nordjyske – Status fra DMI

Fredagens storm i Danmark hedder Rolf. DMI har udsendt Varsel for storm med vindstød af orkanstyrke langs den jyske vestkyst og Skagerrak kysten. Samt DMI varsel stormende kuling med vindstød af stærk stormstyrke eller orkanstyrke.

Vagthavende meteorolog ved DMI Hans Peter Wandler giver følgende status fredag morgen kl. 05.45:

Stormen Rolf ligger over den nordøstlige del af Nordsøen og fortsætter videre mod nordøst i høj fart mod Oslo.

Rolf har skruet op for vinden i løbet af natten. Flere steder i Jylland er der blevet målt vindstød af storm og stærk storm.

Der er DMI Varsel for storm med vindstød til orkanstyrke og DMI varsel for stormende kuling med vindstød til orkanstyrke, men det forventes at disse varsler ophører i løbet af formiddagen, i takt med at Rolf fortsætter nordpå. 

Læs mere på Varsler for Danmark (dmi.dk)

Vindstød af stormstyrke eller lokalt af orkanstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for restriktioner på broer.

Stadig meget vand i vandløbene

Vandstanden i de danske vandløb er fortsat høj, og med den forventede nedbørsmængde over de næste par dage forventer vi at der fortsat vil være pres på vandløbene, især vest for Storebælt, hvor der lokalt kan falde mellem 20 og 30 mm frem mod næste uge. Dette kan derfor betyde lokale oversvømmelser i lavtliggende områder, viadukter og udsatte områder.

LÆS OGSÅ: Nordjyllands Politi: Flere væltede træer her til morgen – Kør efter forholdene

Relaterede artikler

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler