ForsideRebildPartiet Nye Borgerlige opløses

Partiet Nye Borgerlige opløses

Partiet Nye Borgerlige opløses

Pernille Vermund oplyser på Facebook, at Nye Borgerlige opløses. Hun skriver følgende:

Genrejsningen af det borgerlige Danmark og ønsket om at løse udlændingepolitikken fra bunden er helt afgørende for mig. Det var årsagen til, at vi i sin tid stiftede Nye Borgerlige.

Da det hele ramlede i marts sidste år, og jeg igen trådte til som partileder, var det ikke fordi, jeg savnede at være formand. Det var en nødvendighed.

Vi var tre medlemmer tilbage i Folketingsgruppen, og jeg gjorde, hvad jeg følte, var min pligt.

Kort efter blev medstifter af Nye Borgerlige og et af tre tilbageværende folketingsmedlemmer, Peter Seier Christensen sygemeldt. Først med stress og siden med kræft. Det gjorde ikke situationen lettere.

Min partifælle Kim Edberg Andersen og jeg aftalte, at vi ville dække Peters områder og fortsætte kampen. Men vi aftalte også, at hvis opgaven viste sig umulig – eller ligefrem ville skade det borgerlige Danmark med potentielt stemmespild – ville vi tage ansvaret på os og nødlande ansvarligt.

Det er her, vi er nu.

Da vi for otte år siden stiftede Nye Borgerlige, var der fire borgerlige partier. I dag er der syv. Og med to aktive mandater i Nye Borgerliges folketingsgruppe risikerer vi ikke alene at arbejde os i stykker, men også at være dem, der spænder ben for et borgerligt flertal og dermed en borgerlig statsminister.

Det kan vi ikke forsvare.

Derfor har Kim Edberg Andersen og jeg i dag meddelt Nye Borgerliges hovedbestyrelse, at vi anbefaler, at Nye Borgerliges folketingsgruppe nedlægges, og at partiet opløses.

Hovedbestyrelsen har valgt at følge vores indstilling og vil i den kommende tid planlægge det praktiske arbejde.

Hvis vi skal genrejse det borgerlige Danmark, er der brug for at samle alle gode kræfter – men i lidt færre borgerlige partier.

Vores politiske ild fortsætter, men vi ønsker fremover at bruge vores kræfter mere konstruktivt, end det har været os muligt det sidste år. Det er ikke en let beslutning, men det er det eneste rigtige at gøre.

Og hvad skal der så ske med mig som politiker? Til det vil jeg sige, at jeg først og fremmest lige skal sunde mig oven på dette.

Afslutningsvis gerne sige tusind tak til alle de ildsjæle, som har hjulpet Nye Borgerlige gennem de seneste otte år.

Det gælder alle kræfterne i baglandet, de frivillige i lokalforeningerne, de folkevalgte og ikke mindst de ansatte på sekretariatet. Alle i og omkring Nye Borgerlige.

Tusind tak for jeres store indsats

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler