ForsideHimmerlandNy energi-app fra Norlys gør det lettere at finde hjemmets største strømslugere

Ny energi-app fra Norlys gør det lettere at finde hjemmets største strømslugere

Ny energi-app fra Norlys gør det lettere at finde hjemmets største strømslugere

Norlys’ energi-app er blevet opdateret med nye værktøjer, der på baggrund af algoritmer og maskinlæring kan hjælpe brugerne med at finde frem til hjemmets største strømslugere.

Mere end 100.000 elkunder har allerede taget godt imod Norlys’ nye energiapp, hvor de kan dykke endnu dybere i deres elforbrug.

Den nye app har værktøjer, der kan forudsige kundernes elforbrug, udpege de største strømslugere i kundens hjem og angive, hvor stor en del af strømmen i stikkontakten, der aktuelt kommer fra vedvarende energikilder.

– Elforbruget spiller en stadigt større rolle for os danskere. Flere kører elbil eller får en elektrisk varmepumpe, og mange er dybt optaget af den grønne omstilling og gerne vil vide, hvornår de med deres forbrugsvaner kan bidrage til at mindske udledningerne. Det stiller selvfølgelig også store krav til os energiselskaber, og i Norlys vil vi gerne give forbrugerne overblik og indsigt til at handle i den virkelighed, siger Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

Unik brug af maskinlæring
Et af de værktøjer, som Norlys’ elkunder får med den nye app, er muligheden for at få en meget detaljeret opgørelse over, hvordan deres forbrug er skruet sammen.

Appen følger kundens elforbrug time for time, og ved hjælp af en avanceret algoritme og maskinlæring sammenholdes forbruget med en enorm mængde energidata samt kundens boligprofil. På den baggrund kan appen estimere, hvad kunderne bruger strøm på. Det er det svenske it-selskab Eliq, som har specialiseret i brug af energidata, der har udviklet værktøjet.

– Vores ambition er at gøre det let at forstå sit forbrug. Med det her værktøj får vores kunder på en overskuelig måde en masse indsigter, som vi så ovenikøbet kan sammenligne med andre lignende husstande for dem. Det betyder, at de automatisk bliver bevidste om, hvorvidt de fx bruger vaskemaskinen langt mere end husstande, der ligner deres egen, og på den måde kan de træffe nogle informerede valg, siger Mads Brøgger.

For at hjælpe algoritmen på vej skal kunderne blot oplyse hvilke elektriske apparater, de har i hjemmet. Indtil videre har de Norlys-kunder, der har taget appen i brug, registreret mere end 85.000 enheder, som spænder lige fra pools til opvaskemaskiner og fjernsyn.

Populær app
Norlys-appen har i gennemsnit mere end 100.000 unikke brugere hver måned, som anvender den i stor stil.

Faktisk viser data, at brugerne i gennemsnit bruger appen omkring 20 dage om måneden.

– Der er ikke meget positivt at sige om energikrisen, men det har for alvor gjort danskerne opmærksomme på deres elforbrug og elpriserne. Vores brugere starter dagen med at tjekke op på dagens elpriser, så det er blevet et dagligt ritual på niveau med, at man lige tjekker vejrudsigten og nyhederne. Det er en vane, vi gerne vil være en del af, siger Mads Brøgger.

Det er stadig de aktuelle elpriser, som har størst opmærksomhed fra brugerne, og den funktion har alle brugere adgang til – også selvom de ikke er Norlys-kunder. I den nye app er prisoverblikket desuden blevet opdateret med en forudsigelse af priserne de kommende syv dage, ligesom den også giver brugerne mulighed for at blive klogere på, hvordan den konkrete elpris er skruet sammen af blandt andet spotprisen, nettarif og elafgift.

Endelig kan alle brugere også se, hvor stor en del af strømmen, der kommer fra vedvarende energikilder, så de har mulighed for at indrette deres forbrug efter det aktuelle CO2-aftryk.

Norlys’ energiapp kan hentes i både App Store og Google Play Store.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler