ForsideMariagerfjordMariagerfjord Kommune napper stor bid af bredbåndspuljen

Mariagerfjord Kommune napper stor bid af bredbåndspuljen

Mariagerfjord Kommune napper stor bid af bredbåndspuljen

Hver ottende nordjyske husstand, der får statsstøtte til bredbånd ligger i Mariagerfjord

Skønt Danmark befinder sig i den europæiske superliga, når det gælder udbredelsen af bredbånd, er der stadig egne af kongeriget, hvor internetforbindelserne kører med sneglefart. Det er typisk folk, der bor langt fra alfarvej, som lever med hakkende internet og må give afkald på de mange streamingtjenester, de fleste af os tager for givet.

Sådan er det også i Mariagerfjord Kommune, hvor man siden 2016 har arbejdet for at udbrede bredbåndsforbindelser til alle kommunens husstande. Indtil nu har ikke mindre end 772 husstande i Mariagerfjord fået støtte via Statens bredbåndspulje og ved den seneste støtterunde blev 86 husstande føjet til den attraktive liste.

Det glæder Jesper Skov Mikkelsen, der er formand for kommunens klima- og landdistriktsudvalg.

– Alle skal have adgang til en hurtig internetforbindelse – naturligvis også dem, der bor på landet. Det er simpelthen en forudsætning for, at det i fremtiden vil være attraktivt at bo og drive virksomhed i vores mindre lokalsamfund. Derfor er jeg glad for, at vi endnu engang har held til at nappe en stor bid af Statens bredbåndspulje, så 86 husstande meget snart kommer på den digitale motorvej, siger Jesper Skov Mikkelsen.

Lasse Paavonen er en af dem, der glæder sig til at få en lynhurtig bredbåndsforbindelse på bopælen ved landsbyen Oue vest for Hobro.

– Det har længe været et stort ønske at få en bedre internetforbindelse her ude på landet. Nu kan vi glæde os over at arbejdet har båret frugt, så vi nu samlet set er 30 husstande i området omkring Oue og Monstrup, der bliver koblet på fiberforbindelse med hjælp fra bredbåndspuljen. Jens Maarup Lykke fra kommunen har været til stor hjælp i hele ansøgningsforløbet. Personligt glæder jeg mig over, at den hurtigere forbindelse kommer til at gavne arbejdsmæssigt med hjemmearbejde og fjernundervisning og i fritiden. Hele familien glæder sig til, at der kommer fuld fart på vores internet, fortæller Lasse Paavonen, der er lærer på Mariager Skole.

Som led i arbejdet med at udbrede bredbånd arbejder Mariagerfjord Kommune tæt sammen med internetudbyderne, borgere og virksomheder om at identificere områder, der kæmper med langsom internetforbindelse og sikre, at den offentlige bredbåndspulje bliver udnyttet effektivt.

– Der er ingen tvivl om, at dialogen og samarbejdet er nøglen til vores succes. Det kan vi se på de mange husstande, der i de senere år har fået adgang til hurtigt internet og den betragtelige økonomiske støtte, vi har fået andel i, siger udvalgsformanden. 

– I udvalget har vi besluttet, at vi stadig skal arbejde målrettet på at sikre, at alle borgere og virksomheder får adgang til hurtigt og stabilt internet. Vi vil derfor fortsat samarbejde med internetudbydere, borgere og virksomheder for at identificere yderligere områder, der har behov for forbedringer, tilføjer Jesper Skov Mikkelsen.

I 2023 fik 1.996 danske husstande støtte fra den offentlige bredbåndspulje og der er uddelt støtte for i alt 22,3 millioner kroner. 689 af husstandene ligger i Nordjylland. Heraf ligger 86 husstande i Mariagerfjord. Det betyder, at hver ottende nordjyske husstand, der fik statsstøtte ligger i Mariagerfjord Kommune. 

Statens bredbåndspulje åbner for ansøgninger i det nye år, så der er håb for dem, som stadig ikke har adgang til hurtigt internet på adressen.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler