ForsideMariagerfjordMariagerfjord Gymnasium åbner dørene 

Mariagerfjord Gymnasium åbner dørene 

Mariagerfjord Gymnasium åbner dørene 

Mariagerfjord Gymnasium inviterer nye elever og deres forældre til Åbent Hus. I år sker det på en hverdagsaften for at imødekomme de travle familier, der ofte har mange aftaler i deres weekender.

Hvad skal der ske efter sommerferien? Det er sikkert et spørgsmål, som mange unge i 9. og 10. klasse lige nu tygger på. For mulighederne er mange, og beslutningen kan være svær. Derfor inviterer Mariagerfjord Gymnasium til Åbent Hus:

Tirsdag d. 16. januar 2024 kl. 19.00-21.00

Her bliver huset fyldt med elever, lærere og vejledere, der er klar til at vise rundt og svare på spørgsmål om gymnasiets tre uddannelser og mange muligheder. Desuden kan besøgende få et smugkig på årets musical ”Move”, der som altid er skrevet, iscenesat og opført af gymnasiets elever. De øver lige nu på højtryk for at blive klar til premieren i slutningen af januar og er derfor også på gymnasiet denne aften, hvor de har lovet at give en smagsprøve på forestillingen. 

Rejser styrker sammenholdet
Alt er som det plejer, og så alligevel ikke. For i 2023 åbnede gymnasiet op for udenlandsrejser på tværs af uddannelser og årgange. Første gang det skete, var i foråret, hvor elever fra både stx, hf og vhf rejste sammen til Grønland, og senest har blandede hold rejst til gymnasiets venskabsskoler i Spanien og Tyskland. Og det har vist sig at være en succes:

– Vi har oplevet, at rejserne har styrket sammenholdet blandt eleverne på tværs af klasser, uddannelser og årgange. Det har udelukkende været positivt, og derfor har vi valgt, at udvekslingsrejserne ikke længere skal afhænge af bestemte fag, studieretninger eller uddannelser. Fremover bliver det et tilbud til alle elever, der har lyst til at besøge vores venskabsskoler i Brasilien, North Carolina, Tyskland, Frankrig og Spanien, fortæller rektor Søren Urup.

Udvekslingsrejserne bliver dermed et ekstra tilbud til de nye gymnasieelever. I forvejen kommer alle klasser på en studierejse i løbet af gymnasietiden til en destination i Europa. Blandt andet rejser 2.g’erne til Bruxelles, Prag, Rom og Paris i foråret 2024, hvor de skal opleve storbyerne med et fagligt fokus. 

Foto: Mariagerfjord Gymnasium

Gymnasieelev for en dag
I 9. og 10. klasse vælger mange unge at tage på efterskole og kan derfor ikke besøge gymnasiet på en almindelig hverdagsaften. Derfor tilbyder Mariagerfjord Gymnasium besøgsdage for de unge, der overvejer en gymnasial uddannelse i Hobro. Her kan de følge en klasse, opleve deres fag, møde lærere og prøve at være gymnasieelev for en dag. Der er besøgsdage tirsdag d. 30. januar, onsdag d. 31. januar og torsdag d. 1. februar. Tilmelding sker ved at sende en mail til uddannelsesleder Christian Møller Larsen (cml@mf-gym.dk) med navn, tlf. og den ønskede dag for besøget.

Endelig er det også muligt at booke et besøg på et valgfrit tidspunkt via gymnasiets hjemmeside www.mf-gym.dk.

Studiestart 2024
Efter sommerferien kan nye elever starte på stx, hf eller vhf på Mariagerfjord Gymnasium.

Stx: Gymnasiet har otte stx-studieretninger inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog og musik. Derudover har gymnasiet to særlige uddannelsestilbud til de elever, der ønsker at kombinere en stx-uddannelse med sport eller musik: 

  • Sport+ henvender sig til de elever, der har brug for luft i skemaet til fx morgentræning og sportsstævner.
  • Musik+ er et samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium og Mariagerfjord Kulturskole, og det indebærer ekstra musikundervisning i fx samspil eller et instrument.

Hf: Gymnasiet har to hf-fagpakker, der målretter uddannelsen, så man kan fortsætte direkte på professionsbacheloruddannelser som fx seminariet, sygeplejerskeuddannelsen eller politiskolen. 

Vhf (visiteret hf): Vhf er gymnasiets særlige uddannelse for unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet