ForsideHimmerlandHer holder danskerne vinterferie

Her holder danskerne vinterferie

Her holder danskerne vinterferie

Danmark, Spanien og Norge er favorit-destinationerne for dette års vinterferie, hvor flest af danskerne selv tager bilen til deres destination. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Media har foretaget for Europæiske ERV.

Vinterferien er snart en realitet for rigtig mange danskere. For nogle af danskerne betyder vinterferien afslapning derhjemme, mens det for andre er tid til at rejse udenfor landets grænser for at nyde sydens sol eller sneen på fjeldet. I år ønsker de fleste af danskerne at blive hjemme i årets første ferie, viser en ny undersøgelse, som Kantar Media har gennemført for Europæiske ERV. Her bliver 84 % derhjemme, mens 13 % af danskerne allerede har planlagt at rejse enten i Danmark eller til udlandet i deres vinterferie. Der er desuden 3 % af danskerne, som endnu ikke har besluttet, om de bliver derhjemme eller skal ud at rejse.

Danmark som vinterferie-favorit
De danskere som i år har planlagt deres ferie, er Danmark den mest populære vinterferiedestination med 18 %. Spanien kommer på en andenplads med 15 %, og Norge følger efter på en tredjeplads med 14 %.

– I vinterferien vil nogle af danskerne blive derhjemme eller besøge deres familie og venner indenfor landets grænser. Dog er der også flere, der enten ønsker at opleve solen eller have det sjovt på de sneklædte fjelde eller bjerge. Spanien er i høj grad elsket blandt danskerne, så det giver god mening, at det er en af favoritterne blandt danskerne til dette års vinterferie. Norge er en af de destinationer, hvor der er mange danskere, der holder skiferie, så det er ikke overraskende, at Norge er med i top-3 over destinationer til vinterferien, siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV.


Flest kører selv til vinterferiedestinationen
Når danskerne drager afsted på vinterferie i år, kører størstedelen af danskerne selv. Her er der 48 % af danskerne, der kører i deres egen bil, mens 39 % vælger flyveren som primært transportmiddel til deres destination. Her er der færrest, der tager bussen eller kører i egen autocamper.
Grunden til, at danskerne vælger at køre selv eller tage flyveren skyldes, at det er den mest bekvemme måde at komme frem til feriedestinationen. Det svarer størstedelen af danskerne i undersøgelsen, som Kantar Media har gennemført for Europæiske ERV. Der er desuden 31 %, som har svaret, at det er den eneste mulighed for at komme frem til rejsemålet.

– Det er nemt og bekvemt at køre på ferie i egen bil, om det er i Danmark eller udlandet, da man i høj grad selv har frihed til at bestemme tempoet, og hvornår man kører afsted. Flyet er den transportform, som oftest tager kortest transporttid, og derfor vil der være mange, der vil foretrække denne måde at komme frem til deres ferie, særligt når vinterferien normalt ikke varer mere end 1 uge, siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.

Liste over top-10 destinationer til vinterferien: 

  1. Danmark 
  2. Spanien 
  3. Norge 
  4. Østrig
  5. Sverige
  6. Tyskland 
  7. Frankrig 
  8. Italien 
  9. Storbritannien
  10. Thailand
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler