ForsideRebildForfattere præsenterer ny koldkrigsbog på REGAN Vest

Forfattere præsenterer ny koldkrigsbog på REGAN Vest

Forfattere præsenterer ny koldkrigsbog på REGAN Vest
Bogen er en mangefacetteret fortælling om de hemmelige danske beredskabs-planer under den kolde krig.

Mandag den 15. januar 2024 udkom bogen Hvis (atom)krigen kommer, og onsdag 17. februar præsenteres den ved et særligt forfatterarrangement på Koldkrigsmuseet REGAN Vest. Her kan man møde forfatterne bag – Ulla Varnke Sand Egeskov og Bodil Frandsen – der begge arbejder ved Nordjyske Museer, som Koldkrigsmuseet REGAN Vest er en del af. Til arrangementet er der blandt andet mulighed for at komme på rundvisning i museets koldkrigsudstilling i den nye velkomstbygning.

De skiftende danske regeringer under den kolde krig arbejdede ud fra forestillingen om, at en atomkrig var et reelt scenarie. Derfor forsøgte de at planlægge både befolkningens overlevelse og en bevarelse af det danske demokrati, og den nye bog leverer den første samlede fortælling om den vidtforgrenede civile koldkrigsplanlægning, der skulle redde Danmark igennem en mulig 3. verdenskrig.

Den nye bog Hvis (atom)krigen kommer opruller fortællingen om Danmarks frygt og håb under den kolde krig, og der kastes lys på nogle af de hemmeligholdte planer, som efter Murens fald i 1989 lige så stille blev lagt i skuffen og glemt.

REGAN Vest Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 12.02.23

Koldkrigsbunkeren REGAN Vest var en del af det hemmelige koldkrigsberedskab, og det er derfor naturligt at lancere bogen netop her. Til arrangementet præsenterer Ulla Varnke Sand Egeskov og Bodil Frandsen deres nye bog, og efterfølgende kan man komme med på rundvisning i koldkrigsudstillingen i museets velkomstbygning, som har samme tema som bogen. Bogen er både en naturlig forlængelse af udstillingen, men også en selvstændig bog, der kan læses uden at besøge museet.

Ulla Varnke Sand Egeskov og Bodil Frandsen er begge museumsinspektører ved Nordjyske Museer og aktive i arbejdet med forskning og formidling ved Koldkrigsmuseet REGAN Vest. De har været dybt involveret i arbejdet med at åbne bunkeranlægget for offentligheden samt udstillingerne i Koldkrigsmuseet REGAN Vest.

Billetter til forfatterarrangementet 17. februar koster 50 kr. og kan købes via nordjyskemuseer.dk.

Bogen udgives af Gads Forlag og er støttet af Augustinus Fonden.

Boglancering: Hvis (atom)krigen kommer

Hvornår: Onsdag 17. januar kl. 17

Hvor: Koldkrigsmuseet REGAN Vest, Røde Møllevej 26, 9520 Skørping

Pris: 50 kr.

Forsiden af den nye bog, Hvis (Atom)krigen kommer
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet