ForsideMariagerfjordCykelsti mellem Assens og Åmølle skyder op med foråret

Cykelsti mellem Assens og Åmølle skyder op med foråret

Cykelsti mellem Assens og Åmølle skyder op med foråret

Med forårets ankomst begynder en ny cykelsti at tage form mellem Assens og Åmølle. Dette spændende projekt, tidligere beskrevet som følger:

På en strækning på cirka 450 meter langs Gl. Hadsundvej, bliver der udført enkelrettede cykelstier på begge sider af vejen. Disse stier vil være adskilt fra kørebanen af en 1 meter bred skillerabat. På nordsiden af vejen bliver der desuden etableret en grøft samt et nedsivningsbassin.

Fra rundkørslen og frem til Åmøllevej bliver cykelstien udformet som en dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Hadsundvej. I de første cirka 1.000 meter bliver cykelstien placeret ved foden af vejdæmningen, hvilket minimerer behovet for jordarbejde. Denne placering giver samtidig en god tryghed for cyklisterne, da de er adskilt fra kørebanen. Når stien passerer landbrugsarealer, vil den være adskilt fra kørebanen med en 3 meter bred skillerabat. Ved havearealer vil cykelsti-profilet blive slanket, og skillerabatten reduceret til 1,5 meter.

Ved den eksisterende rasteplads bliver der etableret et nedsivningsbassin til overfladevand. Arealerne til både nedsivningsbassin og den tilhørende adgangsvej er en del af arealerhvervelsen. Der bliver også lagt planer for at etablere en træbro ved krydsningen af Kastbjerg Å, for at sikre en smidig passage for cyklister.

Projektet, som sigter mod at forbedre cykelforholdene mellem Assens og Åmølle, ventes at være til stor glæde for lokale beboere og besøgende. Med fokus på sikkerhed, tryghed og bæredygtighed ser det ud til at blive en velkommen tilføjelse til områdets infrastruktur.

Denne nye cykelsti er også en del af en større vision for cykling i området, og den vil være med til at gøre det muligt at cykle hele vejen rundt om Mariager Fjord. Dette vil ikke blot give lokale og turister mulighed for at nyde de smukke omgivelser, men også fremme bæredygtige transportmuligheder og det aktive friluftsliv.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler