ForsideMariagerfjord10 År i Frivilliges Tjeneste: En Rejse med Tommy Sørensen

10 År i Frivilliges Tjeneste: En Rejse med Tommy Sørensen

10 År i Frivilliges Tjeneste: En Rejse med Tommy Sørensen

Det er nu 10 år siden, Tommy Sørensen trådte ind af døren som leder af Frivilligcenter Mariagerfjord, og det er en rejse fyldt med udvikling, udfordringer og stolthed. Fra et beskedent kontor på 15 kvadratmeter til det moderne Frivilligcenter, der i dag omfavner mangfoldige opgaver og tilbud til både frivillige og kommunale initiativer.

Tommy Sørensen, i spidsen for Frivilligcenteret, har været en nøgleskikkelse i ikke kun det lokale, men også det nationale frivillige landskab. I en periode sad han i bestyrelsen for hovedorganisationen FriSe, hvor han kæmpede imod bankernes gebyrer og det pres, de pålagde frivillige. “Jeg kan vel kun være stolt af både at være skyld i samråd i Folketinget og at Finans Danmark i kædereaktion pludselig kom på banen,” reflekterer Tommy.

Han satte gang i debatten tilbage i 2019, og selvom regeringen nu har taget skridt med lovgivning, er der stadig behov for en nøje læsning af det med småt, som Dansk Folkeoplysningssamråd også påpeger.

Tommys tilgang har været at lytte til omverdenen – en filosofi, der har ført til dialoger med frivillige, kommunalt personale og endda kritikere. “Hvis kritikerne så efter, vil de opdage, at der i deres kritik er fanget flere gode ideer, som er sat i verden og medvirker til at understøtte frivilligheden,” siger Tommy med en smilende selvsikkerhed.

Der er skabt betydelige kerneydelser i løbet af årene, herunder økonomiaftalen, kommende Sociale Fællesskaber og en ny indretning af lokalerne.

Økonomiaftalen, der nu involverer 21 foreninger/grupper, har udviklet sig fra simple mødesteder til en effektiv økonomiløsning. Frivilligcenteret forvalter pengene, frivillige arrangerer aktiviteter, og papirarbejdet er reduceret betydeligt.

Sociale Fællesskaber er det seneste tiltag, der omfavner de frivillige sociale fællesskaber og styrker den kommunale kamp mod ensomhed.
Tommy reflekterer også over forandringen i lokalerne, der har udviklet sig fra en skolestue til en dagligstue. Mens der stadig er plads til forbedringer, har brugerne allerede sendt ros i retning af Frivilligcenteret. Det står klart i dag, at Frivilligcenteret er en professionel enhed, der effektivt håndterer frivilliges udfordringer og støtter de kommunale indsatser.

Dog er der en mangel, som Tommy stærkt føler, og det er Socialkompas. Dette værktøj kunne give et overblik over både frivillige og kommunale tilbud til gavn for Mariagerfjords borgere. “Mon ikke det lykkes at få det med?” spørger Tommy håbefuldt.

Trods op- og nedture ser Tommy tilbage på de mange positive oplevelser, hvor forskellen for de frivillige er tydelig. “Tænk sig at være på en arbejdsplads, hvor frivillige ildsjæle kommer forbi og går glade hjem igen med et stort smil på. Det giver da bare varme i maven,” slutter Tommy af, og det er tydeligt, at de 10 år har været mere end bare en karriere – det har været en rejse med hjerte og engagement.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler