ForsideHimmerlandVinderne af Himmerlandspriserne 2023 er fundet

Vinderne af Himmerlandspriserne 2023 er fundet

Vinderne af Himmerlandspriserne 2023 er fundet

Mandag 22. januar blev årets vindere af Himmerlandspriserne hyldet på Hotel Postgaarden i Mariager. Destination Himmerland afholdt deres Green Talk & Nytårskur 2024, hvor de to vindere blev offentliggjort. Formålet med prisuddelingen er at anerkende og hylde enestående bidrag til turismen i Himmerland.

Efter tæt konkurrence, hvor mere end 800 personer havde afgivet deres stemme, blev vinderne i de to kategorier afsløret:

Grejbanken i Løgstør løb med titlen som “Årets Ildsjæl 2023”. Grejbanken var nomineret for deres enestående evne til at fremme samarbejde og opbygge en imponerende grejsamling, som sammen med frivillige kræfter har været en afgørende faktor bag de mange succesfulde begivenheder i Løgstør. “Vi er utrolig stolte af den anderkendelse vi har fået i forbindelse med denne pris – ikke blot fra Løgstør, men fra hele Himmerland. Vores mål med grejbanken er at være gode ambassadører for Løgstør, pleje de lokale foreninger og formidle vidt og bredt om vores skønne område.” Siger Holger Pedersen, Grejbankgruppen i Løgstør.

Grejbankgruppen Løgstør – vindere af Årets Ildsjæl 2023. Foto: Destination Himmerland

Prisen for “Årets Turismeindsats 2023” blev tildelt Brian og Sofie Midtgård Skov fra Hvalpsund Familie Camping. Efter deres overtagelse i 2021, og især i 2023, har Hvalpsund Familie Camping gjort en betydelig indsats for at fremme bæredygtighed og skabe fremragende faciliteter. Deres campingplads er nu kendt for sit fokus på miljøvenlige initiativer.

Hvalpsund Familie Camping – Vindere af Årets Turismeindsats 2023. Foto: Destination Himmerland

Hvalpsund Familie Camping blev yderligere overrasket med en imponerende certificering, EU-Blomsten, i samarbejde med Miljømærkning Danmark. Campingpladsen er den første i hele Jylland, der har modtaget certificeringen.

“Vi er stolte og beærede over at have vundet prisen “Årets Turismeindsats”. Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde og passion for at skabe en familiecampingplads med fokus på natur, nærvær og fællesskab. Vi takker for nomineringen, for alle stemmerne og sender en tak til samarbejdspartnere og gæster på Hvalpsund Familie Camping.

At opnå certificeringen med EU ecolabel er et bevis på, at vi prioriterer fokus på miljøet højt. Vores mål har været at skabe en campingplads, hvor gæsterne med god samvittighed kan benytte faciliteterne, da vi aktivt har truffet grønne valg. Certificeringen er nu et klart bevis på, at vi har nået det mål. Det er stort at være den anden campingplads i Danmark, som opnår EU ecolabel certificeringen.” Udtaler Sofie og Brian Midtgaard Skov fra Hvalpsund Familie Camping.

Hvalpsund Familie Camping modtog som overraskelse EU-Blomsten som nr. 2 campingplads i Danmark. Foto: Destination Himmerland

Vinderne modtog smukt kunsthåndværk designet til lejligheden af Stine Bager fra Mariagerfjord Keramik. Priserne blev overrakt af Destination Himmerlands bestyrelsesformand Jane Andersen og vinder af “Årets Turismeindsats 2022” Helene Willer, repræsentant fra “Det Gode Liv” i Øster Hurup, mens destinationsdirektør Johanne Bugge udråbte vinderne af de to priser.

“Jeg er dybt stolt over at arbejde i en destination som Himmerland, hvor området bliver løftet af det utrættelige arbejde og engagement fra så mange dedikerede ildsjæle, som vi ser rundt om i Destination Himmerland. Det er afgørende, at vi husker at sige tak til dem, da de er en af hjørnestenene i vores turismeindsats og gør en uvurderlig forskel for vores område.”, udtaler Destinationsdirektør, Johanne Bugge.

De to vindere var i hård konkurrence med de andre nominerede i deres respektive kategorier. Til prisen som “Årets Ildsjæl” var de to andre nominerede: Hessels Venner, for året rundt at bevare og udbrede kendskabet til den danske bondekultur, og give gæsterne en autentisk og lærerig oplevelse,  og Infohytten i Hvalpsund med frivilliggruppen bag sig, der på 30. år sørger for at give områdets mange gæster en god formidling og bidrage til gode ferieoplevelser.  

I kategorien “Årets Turismeindsats” var Lars Nørbach og Broder Berg, museumsdirektører på hhv. Nordjyske Museer og Vesthimmerlands Museum nomineret for arbejdet bag, at få Verdensarv til Himmerland i form af de for nyligt UNESCO-certificerede ringborge Fyrkat og Aggersborg. Peter og Lene Leth, Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord var nomineret for at formidle et stykke Danmarkshistorie på Hobro Værft og i 2023 skabe store events som fx Nordisk Skudetræf, stabelafløbning af Krydsjagt VII og besøg af Skoleskibet Georg Stage på Mariager Fjord. 

Til GreenTalken og Nytårskuren gav Destinationsdirektør Johanne Bugge desuden en kort præsentation af meget af det Destination Himmerland har arbejdet med 2023 og de spændende projekter, der venter i 2024 som partner og projektpartner i Destination Himmerland.

Destination Himmerland takker alle for deres bidrag til at gøre denne begivenhed til en succes, og vi ser frem til endnu et år med fantastiske turistoplevelser i Himmerland.

GreenTalken var støttet af Danmarks Erhvervsfremmebetyrelse gennem projektet Next Step Himmerland.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler