ForsideMariagerfjordVær med: Vi samler ind til mennesker ramt af krige og klimakatastrofer

Vær med: Vi samler ind til mennesker ramt af krige og klimakatastrofer

Vær med: Vi samler ind til mennesker ramt af krige og klimakatastrofer

Søndag den 10. marts går tusindvis af indsamlere på gaden landet over, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen. I år er fokus på klimakatastrofer og krigen i Ukraine og Israel/Gaza.

Den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden, ramte sidste år det afrikanske land Malawi. En voldsom stormflod rev alt med sig og slog tusinder ihjel, mens endnu flere mistede alt, hvad de ejede. I Ukraine raser krigen på snart tredje år, og i Israel og Palæstina er menneskeliv gået meningsløst tabt. Lige nu er 1.7 millioner mennesker i Gaza drevet på flugt uden et sikkert sted at tage hen.

Søndag den 10. marts går tusindvis af mennesker landet over på gaden for at samle ind til mennesker, der er ramt af krige og voldsomme klimakatastrofer. Det sker, når Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling løber af stablen for 26. gang.

”Krige og katastrofer fylder mere og mere, og vi mærker det alle sammen, uanset hvor vi bor, og hvem vi er. Man kan nemt føle sig magtesløs og tænke: Hvad kan jeg gøre? Derfor er jeg så glad for, at vi her i vores område kan samle ind og sammen gøre en forskel,” siger Birthe Oue Hansen, indsamlingsleder i Arden.

Pengene fra årets indsamling går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens mest udsatte lande. I år er der særligt fokus på Gaza og Ukraine. Men blikket er også rettet mod Malawi og Sydsudan, som er hårdt ramt af klimakatastrofer. Situationen i de to lande får meget sjældent medieopmærksom og betegnes ofte som ’de glemte kriser’.

”Det er netop derfor, det er vigtigt, at vi som nødhjælps- og udviklingsorganisation sætter fokus på de udfordringer, som mange af verdens fattigste lande står i, ” siger konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær.
”Klimakrisen kan virke uoverkommelig, men sammen kan vi gøre en forskel for de mennesker, som i forvejen er blandt verdens fattigste, og som bliver hårdest ramt. Det kan vi med helt konkrete løsninger som dæmninger, opsamlingssøer og de helt rigtige afgrøder. Det er med til at redde liv og gøre familierne endnu mere robuste over for det uforudsigelige vejr,” siger Jonas Nøddekær.

Du kan også være med. Meld dig som indsamler på nødhjælp.dk

I de tidligere Arden og Hadsund kommuner (Hadsund provsti) er der indsamling fra
Arden Sognegård (Arden, Rold og Vebbestrup sogne)
Astrup Kirke (Astrup og Rostrup sogne)
Als Menighedshus (Visborg og Als sogne)
Hadsund Kirke (Vive-Hadsund Sogn)

Du kan se mere om mødested og kontaktpersoner, når du tilmelder dig på nødhjælp.dk
Indsamlingen foregår søndag formiddag. Det tager normalt ca. 1-2 timer at gå en rute.

Krige og klimakatastrofer er temaet i årets Sogneindsamling. Her er der særligt fokus på Gaza og Ukraine. Men blikket er også rettet mod Malawi og Sydsudan, som er hårdt ramt af klimaforandringer. Situationen i de to lande får meget sjældent medieopmærksom og betegnes ofte som ’de glemte kriser’. Malawi blev sidste år ramt af den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden. Fatima Manyalo overlevede den voldsomme katastrofe og er kommet hurtigt videre. Det skyldes, at hendes landsby har fået nemmere adgang til rent vand og har modtaget hjælp til at dyrke klimaresistente afgrøder og plante træer. Foto: Bax Lindhart, Folkekirkens Nødhjælp
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet