ForsideHimmerlandSådan forebygger du mod tricktyveri i dit eget hjem

Sådan forebygger du mod tricktyveri i dit eget hjem

Sådan forebygger du mod tricktyveri i dit eget hjem

Nogle borgere oplever desværre at blive udsat for tricktyveri i deres eget hjem. Tricktyveri er en ubehagelig oplevelse, der kan forstyrre din tryghed i dit eget hjem.

Tricktyve kan fx finde på at udgive sig for at være fra politiet, et elselskab eller hjemmeplejen for at få adgang til dit hjem og dine private ejendele.

For at beskytte dig selv og dine ejendele er det vigtigt at være opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind.

Se her hvad politiet anbefaler, at du kan gøre for at sikre dig mod tricktyveri i dit eget hjem:

Anskaf en dørspion: Hvis du ikke allerede har en dørspion, er det en god idé at få monteret en. På den måde kan du se, hvem der står uden for døren, før du lukker vedkommende ind. Du kan også bruge en sikkerhedskæde, som du først lukker helt op, når du ved, om det er en person, du har en aftale med.

Lav faste aftaler: Sørg for at lave faste aftaler med fx hjemmeplejen, din vicevært eller VVS’eren, og luk kun folk ind, du kender, som fx venner, naboer og familie.

Bed om at se legitimation: Bed om at se legitimation, hvis fx politiet eller hjemmeplejen ringer på, og du ikke har en aftale med dem. Ved at se legitimation kan du verificere om vedkommende er den, han/hun udgiver sig for at være.

Hvis du er i tvivl om, hvordan et politiskilt skal se ud, kan du se det her: https://politi.dk/virksomheden/distinktioner-id-og-markering

Gem dine værdier: Når du ikke bruger dine smykker eller andre værdier, så gem dem væk. Undgå at have for mange kontanter liggende derhjemme, og lad ikke din pung ligge frit fremme.

Vær opmærksom: Vær forsigtig og opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind, og brug generelt din sunde fornuft.

Kilde: politi.dk

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet