Forside112Region Nordjylland politianmelder lægeklinikker

Region Nordjylland politianmelder lægeklinikker

Region Nordjylland politianmelder lægeklinikker

Som konsekvens af yderligere undersøgelse af klinikkers ydelser, så har Region Nordjylland besluttet at politianmelde flere klinikker

Region Nordjylland skrider til handling

Region Nordjylland er i gang med at undersøge ydelser og honorering i samtlige lægeklinikker i Nordjylland, der samarbejder med alles Lægehus.

– Administrationens gennemgang af data indtil videre har været med til at sætte lys på, hvorvidt der er hold i påstanden om, at der har været systematisk snyd med ydelser i alles Lægehus, siger Mads Duedahl (V), regionsrådsformand.

Region Nordjylland er meget kritiske overfor den instruks, der har været anvendt i alles Lægehus’ klinikker i Region Nordjylland. Særligt sammenholdt med det data, der indtil videre er blevet analyseret.

– Instruksen viser, at der har været et større fokus på indtjening end på patienternes ve og vel. Det er stærkt bekymrende blandt andet at læse i instruksen, at kronikere helst ikke skal tilses, da de ikke udløser honorar for konsultationer, siger Mads Duedahl.

Administration har indledningsvist gennemgået ydelser og journaler på patienter. Undersøgelsen indtil nu understøtter, at der kan være begrundet mistanke om fejlagtige registreringer på konkrete patientforløb.

– Der er ingen tvivl fra vores administration om, at der med de foreliggende fund og den tidligere gældende instruks er begrundet mistanke om snyd, siger Mads Duedahl.

På baggrund af regionens gennemgang af instruksen for klinikkerne, patienthenvendelser, anvendte ydelser og journaler skrides der nu til handling.

– Vi har dags dato politianmeldt flere klinikker. Vi mener, der er begrundet mistanke om, at der foregået snyd med ydelser, og at der derfor er udbetalt honorar, der ikke er honorarværdige, siger Mads Duedahl.

Klinikkerne indbringes desuden også for Samarbejdsudvalg for almen læger i Region Nordjylland.

Desuden vurderer Region Nordjylland, at der på baggrund af instruksen, der er anvendt i alles Lægehus, er grundlag for at indbringes samtlige alles Lægehus klinikker i Nordjylland til Styrelsen for Patientsikkerhed, så de kan forholde sig til patientsikkerheden i klinikkerne.

– Vi tager det her meget alvorligt. På baggrund af den instruks, der har været anvendt, ser vi os nødsaget til at indbringe samtlige alles Lægehus klinikker for Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Mads Duedahl.

Region Nordjylland vil derudover følge op på alles Lægehus klinikker i regionen og se, hvorvidt der også vil være grundlag for at gribe yderligere ind.

– Vi kommer til at have et skærpet fokus på kontrol med praktiserende læger, og vi afviser ikke, at der også i fremtiden vil være flere klinikker, som vi på denne måde vil gribe til handling overfor, siger Mads Duedahl.

Hvis du som borger er tilknyttet en af alles Lægehus klinikkerne, så skal du indtil videre blot forholde dig i ro og bruge din læge som normalt.

– Vi har fuld forståelse for, at man som borger godt kan være bekymret, når man hører os melde dette ud.  Vi indbringer klinikkerne for Styrelsen for Patientsikkerhed, da vi er bekymrede for, hvorvidt der kan være problemer i forhold til patientsikkerheden. Vi kan dog ikke påvise det, og du skal derfor blot forholde dig i ro, hvis du er tilknyttet en af klinikkerne, og afvente, at der kommer en afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Mads Duedahl.

Regionen hører gerne fra borgere

Hvis du som borger har fået registret ydelser på Sundhed.dk, som du ikke kan genkende, så hører vi gerne for dig. Det kan være med til, at vi får øje på områder, hvor der potentielt sker fejl i de registrerede ydelser.

Du kan se, hvilke ydelser der er registreret på dig ved at logge ind på Sundhed.dk, gå til ”Mine konsultationer” og så kan du trykke på den konsultation, du er interesseret i.

Finder du noget, som du ikke kan genkende, så skal du sende det via ”Sikker Post” for at sikre din henvendelse kommer sikkert frem til os.

Det kan du gøre via direkte med dette link: https://minside.borger.dk/post?function=inbox&mailboxid=1419

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler