ForsideHimmerlandPolitiet advarer mod svindel: Pas på hjemmesider, der lover hjælp til it-problemer

Politiet advarer mod svindel: Pas på hjemmesider, der lover hjælp til it-problemer

Politiet advarer mod svindel: Pas på hjemmesider, der lover hjælp til it-problemer

Politiet modtager stigende antal anmeldelser fra borgere, der oplever svindel via hjemmesider, der lover hjælp til it-problemer. Mange borgere, der søger hjælp til specifikke it-udfordringer som Outlook-problemer, ender på hjemmesider, der påstår at tilbyde telefonisk it-support.

-Vi opfordrer kraftigt til, at man som kunde foretager en omhyggelig undersøgelse af ethvert it-supportfirma, inden man giver fjernadgang til sin computer, lyder det fra politiet-

Svindel via fjernadgang: Svindelen foregår typisk ved, at borgere, der søger it-support, lander på hjemmesider, der hævder at tilbyde telefonisk assistance. Efter en tilsyneladende hjælpsom samtale beder en medarbejder fra hjemmesiden kunden om at downloade et program fra internettet, der angiveligt vil løse problemet. Desværre giver dette program svindleren mulighed for at tage kontrol over kundens computer.

Grundig undersøgelse er afgørende: Politiet understreger vigtigheden af en grundig undersøgelse, inden man vælger at samarbejde med et it-supportfirma. Kunder bør tjekke firmaets troværdighed, læse anmeldelser og være skeptiske over for hjemmesider, der presser på for hurtige beslutninger eller beder om følsomme oplysninger.

Uafhængig betaling og fjernadgang: For at mindske risikoen for svindel opfordrer politiet til, at kunder insisterer på at gennemføre betalingen uafhængigt af supportvirksomhedens fjernadgang. Brug af en anden enhed, f.eks. en mobiltelefon, sikrer, at kunden har fuld kontrol over betalingen og undgår uautoriserede ændringer.

Beskyt dig mod svindel: Politiet opfordrer til forsigtighed og opmærksomhed fra borgernes side. Hvis man bliver bedt om at downloade ukendte programmer eller dele personlige oplysninger, bør man være ekstra forsigtig. Hvis noget virker mistænkeligt, skal man afbryde forbindelsen og kontakte lokale myndigheder eller it-eksperter.

Rapporter svindel: Borgere opfordres til at rapportere enhver form for svindel til politiet og dele information om potentielle svindelnumre eller hjemmesider med myndighederne.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler