ForsideVesthimmerlandOrientering vedr. sammenlægning af Aars Boligforening og Boligforeningen Tulipanen

Orientering vedr. sammenlægning af Aars Boligforening og Boligforeningen Tulipanen

Orientering vedr. sammenlægning af Aars Boligforening og Boligforeningen Tulipanen

Økonomiudvalget i Vesthimmerland Kommune holder møde den 17. januar, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Orientering vedr. sammenlægning af Aars Boligforening og Boligforeningen Tulipanen

Aars Boligforening fusionerede pr. 1. januar 2024 med Boligforeningen Tulipanen, der råder over 28 boliger i Klejtrup, Bjerregrav, Skals og Møldrup.

Baggrund

I 2023 blev Aars Boligforening kontaktet af Advokat Carsten Kjeldsen, der på daværende tidspunkt stod for administrationen af Boligforeningen Tulipanen, med et forslag om Boligforeningen Tulipanen fusionerer med Aars Boligforening. Efter de indledende møder tilbage i 2023 arbejdede begge parter hurtigt for at realisere en fusion med Boligselskabet Aars som det blivende selskab, da det viste sig at give både stordriftsfordele og en mere effektiv drift.

Fusionen giver ligeså de eksisterende lejere i Aars Boligforening fordele. Der bliver ganske enkelt flere lejere til at dele omkostningerne, og når Boligforeningen Aars samtidig kan klare fusionen med det nuværende antal medarbejdere i administrationen er sammenlægningen en klar fordel både for Boligforeningen Tulipanens og for Aars Boligforenings lejere.

Boligforeningen Tulipanens boliger er rækkehuse, der er opført sidst i 1980’erne. Rækkehusene ligger ikke langt fra Aalestrup, Hvam, Hvilsom og Fjelsø, hvor Aars Boligforening allerede i dag råder over boliger. Udvidelsen sker på den baggrund som en helt naturlig udvidelse af Boligforeningen Aars´s nuværende område.

Aars Boligforening har stor erfaring i at administrere boliger i mindre byer på en både fornuftig og effektiv måde, og det har helt sikkert været et vigtigt argument da Boligforeningen Tulipanen valgte at fusionere med Aars Boligforening.

Boligforeningen Tulipanen vil fremover være en selvstændig afdeling under Aars Boligforening, og de 28 velholdte boliger vil pr. 1. januar 2024 blive betjent fra Aars Boligforenings nærliggende servicecenter i Aalestrup.

Fusionen er godkendt af både repræsentantskabet i Aars Boligforening og lejerne i Boligforeningen Tulipanen.

Efter fusionen med Boligforeningen Tulipanen vil Aars Boligforening råde over 1.340 boliger, primært i Vesthimmerlands Kommune.

Forventet konsekvens

Ingen bemærkninger.

Organisering og kommunikation

Ingen bemærkninger.

Lovgrundlag

Lov om almene boliger samt bekendtgørelse om drift af almene boliger § 102.

Økonomi

Udgiftsneutral.

Procesplan

Ingen bemærkninger.

Sagen afgøres i

Byrådet via Økonomiudvalget.

Administrationen indstiller

  • at fusionen mellem Aars Boligforening og Boligforeningen Tulipanen tages til efterretning.
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet