ForsideHimmerlandOle Stavad: Jess V. Lauersen´s dårlige samvittighed!

Ole Stavad: Jess V. Lauersen´s dårlige samvittighed!

Af Ole Stavad (S) Regionsrådsmedlem, Medlem af udvalg for Klima, Miljø og Bæredygtig Udvikling Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst                                  

Jess V. Lauersen´s dårlige samvittighed!

Et indlæg af min gode kollega i Regionsrådet Jess V. Laursen i Jammerbugtposten.dk den 27. december, skabte lidt undren hos mig. Måske var det et forsøg fra Jess for at dulme sin dårlige samvittighed.

Han havde nemlig lige før jul – sammen med alle i de borgerlige partier – nedstemt et forslag fra Socialdemokratiet, om at forbyde gødskning og sprøjtning med pesticider, efter endt råstofindvinding og retablering, for at beskytte grundvandet tæt på et vandværk.

Derfor undrer overskriften i indlægget fra Jess med: ”Rent vand til alle”. Det harmonerer ikke rigtigt med at nedstemme et forslag fra Socialdemokratiet om at beskytte vores grundvand.

Landmanden – der ejer jorden – ønsker fortsat at kunne gøde og sprøjte med pesticider på sine ca. 6 hektar jord, når man er færdig med at bortgrave råstoffer om ca. 10 år. Det fik han så borgerlig opbakning til i Regionsrådet, selvom området ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser tæt på et vandværk.

Det blev endda en tæt afstemning i regionsrådssalen, hvor Jess stemme kunne være afgørende.

For forslaget om at forbyde brug af gødskning og pesticider efter endt råstofindvinding stemte: Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale. Imod stemte:  Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Danmarks Demokraterne.

LÆS OGSÅ: Regionsrådet har vedtaget ny strategi for Nordjyllands udvikling

Relaterede artikler

1 KOMMENTAR

  1. Svar til Ole Stavad

    Ja det var et spændende møde i regionsrådet vi have før julen stod for døren, og du har ret i at den borgerlige side i salen gav udfaldet i afstemningen. tankerne om rent vand skal vi altid have med os i baggagen. vi valgte blot at følge sagens indstilling som er inden for lovens rammer her i 2023

    Mvh Jess

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler