ForsideMariagerfjordNordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles til stort stævne i Hobro

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles til stort stævne i Hobro

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles til stort stævne i Hobro

Der bliver fuld blæs på musikken, når 80 nordjyske børn og unge i den første weekend i februar, mødes til et regionalt orkesterstævne for at spille sammen hele weekenden. Stævnet afsluttes med et brag af en nytårskoncert søndag d. 4. februar på Mariagerfjord Gymnasium.

Tre gange årligt mødes Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester – også kaldet NUS – til et weekendstævne fyldt med musikalsk fællesskab. NUS er et fælles symfoniorkester for unge strygere, træblæsere, messingblæsere og slagtøjsspillere fra alle de nordjyske musik- og kulturskoler, og her er der fokus på både musik og socialt samvær.

Foto fra et tidligere NUS-stævne. Foto: Mariagerfjord Kulturskole

Det er det regionale netværk for de nordjyske musik- og kulturskoler, ‘Kulturskoler i Nordjylland’ (KiN), der står bag Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester. Værtskabet for NUS-stævnerne går på skift imellem musik- og kulturskolerne i hele Nordjylland, og denne gang finder stævnet sted i Hobro, hvor Mariagerfjord Kulturskole er vært.

Unge blæsere inviteres til ‘Store Blæsedag’

Orkesterstævnet er ikke kun for de erfarne musikere. Sammen med Ungdomssymfoniorkestret deltager der nemlig også et ungt StrygerEnsemble for de mindre erfarne strygere, og derudover inviterer man denne gang også til ‘Store Blæsedag’ om søndagen for alle unge nordjyske blæsere.

Det er to af kulturskolens undervisere fra Mariagerfjord, Mogens Jensen og Jeanett Riberholt Hansen, der har taget initiativ til søndagens ‘Store Blæserdag’, som nu er en del af weekendstævnet.

“Vores håb er, at vi kan samle rigtig mange børn og unge, der spiller på et blæseinstrument. Om søndagen kan alle nemlig være med, uanset niveau, så det er både for nybegyndere og lidt mere øvede, og faktisk deltager der medlemmer fra seks forskellige nordjyske skoleorkestre og flere af de nordjyske kulturskoler.

Det bliver en dag, hvor du virkelig får mulighed for at opleve at være en del af noget større, selvom du måske først for nylig er begyndt at spille et blæseinstrument. Og sidst på dagen spiller vi så koncert sammen med NUS, så her kommer man rigtig til at fornemme lyden fra de mange orkesterinstrumenter.

Så et kald ud til alle unge blæsere derude, kom og vær med. I kan bare ringe til Mariagerfjord Kulturskole, så skal vi nok hjælpe jer med tilmeldingen. ” – opfordrer Jeanett Riberholt Hansen, der sammen med Mogens Jensen er dirigent ved søndagens blæserarrangement.

Foto fra et tidligere NUS-stævne. Foto: Mariagerfjord Kulturskole

Stævnet afsluttes med et brag af en nytårskoncert

Weekendstævnet kulminerer på sædvanlig vis med en stor koncert som afslutning på en musikalsk weekend. Denne gang har stævnet et nytårstema, og repertoiret spænder fra filmmusik til store symfoniske klassikere. Så mon ikke publikum kan se frem til, at der skydes en champagneprop eller to af under koncerten!

Koncerten afholdes i den store koncertsal på Mariagerfjord Gymnasium, søndag d. 4. februar klokken 14.00. Der er gratis adgang for alle.

Ved både koncert og under stævnet dirigeres Ungdomssymfoniorkestret af Mathias Skaarup Sørensen, og strygerensemblet dirigeres af Niels Bjerre.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler