ForsideMariagerfjordMariagerfjord Kommune støtter frivilligt socialt arbejde med over 1,3 millioner kroner

Mariagerfjord Kommune støtter frivilligt socialt arbejde med over 1,3 millioner kroner

Mariagerfjord Kommune støtter frivilligt socialt arbejde med over 1,3 millioner kroner

Mariagerfjord Kommune fortsætter sit arbejde med at støtte frivillige organisationer og foreninger, der gør en forskel for de mest udsatte borgere. Med en nylig uddeling af §18 og  § 79-midler på hele 1.300.000 kroner til socialt arbejde i foreninger Uddelingen blev endelig besluttet på udvalgsmøde i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 4. marts 2024.

Formand for Udvalget for Sundhed og Omsorg i Mariagerfjord Kommune, Jan Andersen, udtrykker stor tilfredshed med denne store tildeling.

“Det er glædeligt at se, at vi kan bidrage så væsentligt til det frivillige sociale arbejde i vores kommune. Disse midler vil have en positiv indvirkning på vores mest sårbare borgere, og det er i tråd med vores vision om, at alle skal føle sig hørt, set og forstået,” udtaler Jan Andersen til Mariagerfjordposten.dk

De tildelte midler, på i alt 1.300.000 kroner, er en del af Mariagerfjord Kommunes fokus på at støtte initiativer, der sigter mod at forbedre livskvaliteten for alle borgere, især de mest udsatte børn, unge og ældre. En betragtelig del af dette beløb, 995.000 kroner, er blevet tildelt i puljen for frivillige sociale midler i henhold til §18 i Serviceloven.

“Vi ønsker at skabe et samfund, hvor alle har mulighed for at deltage i meningsfulde aktiviteter, der styrker fællesskabet og fremmer trivsel,” fortsætter Jan Andersen. “Derfor er det vigtigt for os at støtte de frivillige foreninger, der arbejder for netop dette formål.”

Ud over denne tildeling har Mariagerfjord Kommune også uddelt 328.000 kroner i midler, der falder under § 79-midlerne. Disse midler gives årligt til frivillige, der søger kommunens pulje, og skal støtte generelle tilbud for borgere over 60 år.

“Vi ønsker at skabe aktiverende og forebyggende tilbud for vores ældre borgere,” forklarer Jan Andersen og fortsætter: “Det kan være alt fra pensionistklubber med sociale aktiviteter til foredrag og idrætstilbud. Vores mål er at fremme sundhed, trivsel og forebygge mod ensomhed og sygdomme blandt vores ældre borgere.”

I år blev 66 foreninger tilgodeset med deres ansøgning under §18 i Serviceloven og 35 foreninger blev tilgodeset med midler, der falder under § 79-midlerne.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet