ForsideMariagerfjordKaren Cecilie Cæsar skabte magi i historisk cirkusbygning

Karen Cecilie Cæsar skabte magi i historisk cirkusbygning

Karen Cecilie Cæsar skabte magi i historisk cirkusbygning

Det gamle træværk i Cirkus Miehes Ridehus i Rold blev lørdag den 1. juni indhyllet i bløde, melankolske toner, da Karen Cecilie Cæsar sammen med sit band gav koncert i den mere end hundrede år gamle cirkusbygning. Godt hundrede gæster havde købt billet til koncerten, og de fik en musikalsk oplevelse, hvor musik og de historiske rammer smeltede sammen til en helt speciel enhed.

– Det er første gang, vi prøver at bruge bygningen som koncertsted, men det bliver forhåbentlig ikke sidste gang. Det kan godt være, at et moderne kulturhus, hvor professionelle lydfolk har designet akustikken, kan lave en helt optimal lyd, men sådan nogle flotte, autentiske og historiske rammer kan så til gengæld bidrage med noget andet. Det var helt rørende at opleve, fortæller en entusiastisk arrangør, Gert Rubæk, fra Nordjyske Museer, som Cirkusmuseet er en del af.

Karen Cecilie Cæsar og band gav koncert i den mere end hundrede år gamle cirkusbygning i Rold. Foto: Sune Haldrup

Videoindspilning førte til koncert

I 2023 indspillede Karen Cecilie Cæsar en video til en af sine nye sange med titlen ’The Circus’ i Ridehuset. Dette affødte ideen om at arrangere en koncert i bygningen, når sangen sammen med andre nye numre skulle præsenteres for omverdenen.

– Der har været en rigtig god opbakning til projektet. Museets ledelse var heldigvis helt med på ideen. Vi har som sagt ikke prøvet at arrangere koncerter før, så der var selvfølgelig en risiko for, at vi ville ende med et økonomisk underskud. Men det er gået over al forventning, og vi har kun mødt positiv opbakning fra alle sider, og altså heldigvis også fra publikum. Vi er også superglade for, at Rold Gl. Kro ville lege med. Kroen og Cirkusbygningen har en fælles historie, og det har da været noget trist, at kroen har været lukket i nogle år efterhånden. Men nu er den ved at være klar igen, og da vi kontaktede køkkenchefen for at høre, om de var med på at give koncertgæsterne mulighed for at spise på kroen før koncerten, var der ingen betænkning. Så vi håber, det gode samarbejde med kroen igen er vækket til live. ’Den Skaldede Kok’ som er køkkenchef på kroen er heldigvis lige så begejstret, som vi er på museet, så det skal nok blive godt. Og hold da op, hvor er kroen blevet flot, efter den har fået en gevaldig ansigtsløftning, fortæller en glad Gert Rubæk.

Lokale børn i manegen

Musikeren Karen Cecilie Cæsar, der til daglig bor i Århus, er oprindelig fra Nysum, få kilometer fra museet, og mange af hendes sange omhandler hendes slægt og de oplevelser, hun har haft i området. Der var da også mange lokale, der var mødt op til koncerten, og børn fra den nærliggende skole, Ravnkilde Børneunivers og friskole, var også i manegen og sang med som gæstekor på en af Karen Cecilies sange. Også Jonas Fjelsted fra bandet ’Baby Did A Bad Thing’ gav en gæsteoptræden til koncerten, bl.a. i en duet med Karen Cecilie Cæsar i sangen ’The Circus’, der som nævnt er den primære årsag til, at koncerten overhovedet kom i stand.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler