ForsideMariagerfjordJesper Mikkelsen blev genvalgt som udvalgsformand i Mariagerfjord

Jesper Mikkelsen blev genvalgt som udvalgsformand i Mariagerfjord

Jesper Mikkelsen blev genvalgt som udvalgsformand 

På udvalgsmødet i Udvalget for Klima og Landdistrikter i Mariagerfjord Kommune var der på møde den 7. december fremsendt anmodning om valg af ny formand. 

Jørgen Hammer Sørensen (O) havde pr. mail fremsendt følgende anmodning: ‘Jeg ønsker dette punkt på dagsordenen til Udvalget for Klima- og Landdistrikter d. 7. dec.’

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Klima og Landdistrikter:

At anmodningen behandles.

Sagsfremstilling

Det fremgår af styrelseslovens § 22, stk. 1, at et udvalg selv vælger sin formand. Loven indeholder ingen bestemmelser om udvalgsformandens funktionsperiode, og et stående udvalg kan således til enhver tid vælge ny formand. Ethvert medlem af et stående udvalg kan indbringe forslag om formandsskifte til udvalgsbehandling.

Formanden vælges ved almindeligt flertalsvalg, og eventuelt nyvalg har virkning fra beslutningen.

– Venstre har revet konstitueringsaftalen, som gælder denne valgperiode i stykker med begyndelse for manglende tillid til de medvirkende partier. 2 udvalg har tidligere på ugen fået udskiftet formand til to nye venstremænd. Jeg syntes, at det var på sin ret at bede udvalget for Klima- og Landdistrikter om at vælge den formand, som flest i udvalget har tillid til, fortæller Jørgen Hammer Sørensen til Mariagerfjordposten.dk og fortsætter:

– Jeg har intet imod Jesper (Jesper Mikkelsen red.) tværtimod, han er en både god, dygtig og arbejdsom udvalgsformand, hvilket jo også afstemningen i udvalget bar præg af, ved at genvælge ham med 4 stemmer for ham og 3 stemmer til modkandidaten, Emma Houe Mølgaard, slutter Jørgen Hammer Sørensen. 

Beslutning på udvalgsmødet den 7. december 2023:

Jørgen Hammer Sørensen (O) motiverede punktet som værende ikke personligt, men politisk.

Der var 2 kandidater: Emma Houe Mølgaard (D) og Jesper Mikkelsen (V).

Ved 1. afstemning blev Jesper Mikkelsen (V) valgt med stemmerne 4-3.

For Jesper Mikkelsen (V) stemte: Jens Riise Dalgaard (A), Peter Muhl (A), Niels Peter Christoffersen (A) og Jesper Mikkelsen (V).

For Emma Houe Mølgaard (D) stemte: Laura Holm (C), Jørgen Hammer Sørensen (O) og Emma Houe Mølgaard (D).

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler