ForsideMariagerfjordIndsats i forbindelse med digital infrastruktur i Mariagerfjord

Indsats i forbindelse med digital infrastruktur i Mariagerfjord

Indsats i forbindelse med digital infrastruktur i Mariagerfjord

Udvalget for Klima og Landdistrikter i Mariagerfjord Kommune holder møde den 4. januar 2024, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Indsats i forbindelse med digital infrastruktur

I forbindelse med arbejdet med digital infrastruktur har kommunen en deltidskonsulent ansat i fire timer pr. uge. Denne aftale udløber pr. 31. december 2023.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Klima og Landdistrikter:

  1. At aftalen med konsulenten forlænges i 2024-25.
  2. At timetallet justeres fra fire til tre timer pr. uge.
  3. At finansieringen sker fra anlægspuljen til bredbånd og landdistriktsudvikling.

Sagsfremstilling

Et af indsatsområderne i Mariagerfjord Kommunes Landdistriktspolitik er at medvirke til at sikre bedre og hurtigere telefoni og internet til borgerne. Et af værktøjerne til at understøtte denne strategi er Regeringens Bredbåndspulje.

Puljen skal sikre en bedre digital infrastruktur i yderområderne, og de seneste år har flere hundrede husstande i kommunen opnået støtte fra puljen, hvilket kan ses i nedenstående tabel.

I 2022 og 2023 har puljen (100 mil. kr. pr. år) været opdelt i to ordninger. En særlig ordning for husstande med stor afstand til naboer, og den almindelige ordning hvor minimum to adresser skal søge som kollektivt projekt. Alle adresser er beliggende i landzone.

I 2024 udgør ordningen 50 mil. kr., og de konkrete kriterier fastlægges i foråret 2024. Det anslås, at Mariagerfjord Kommune vil have ca. 400 landzoneadresser, der fremadrettet opfylder de nuværende kriterier for tilskud fra puljen.

I forbindelse med arbejdet med digital infrastruktur har kommunen en deltidskonsulent ansat i fire timer pr. uge i 2023. Aftalen ønskes forlænget i 2024-25, dog med en ændring til tre timer pr. uge. Ansættelsesforholdet tilknyttes Staben for Økonomi, IT, Ejendomme og Borgerservice. Finansieringen sker fra anlægspuljen til bredbånd og landdistriktsudvikling svarende til en årlig udgift på ca. 60.000 kr.

Økonomi

Finansieringen til en deltidskonsulent til arbejdet med digital infrastruktur sker fra anlægspuljen til bredbånd og landdistriktsudvikling svarende til en årlig udgift på ca. 60.000 kr.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler