ForsideMariagerfjordHadsund Fjernvarme søger 100 mio. kr. kommunegaranti til elbaserede varmeprojekter

Hadsund Fjernvarme søger 100 mio. kr. kommunegaranti til elbaserede varmeprojekter

Hadsund Fjernvarme søger 100 mio. kr. kommunegaranti til elbaserede varmeprojekter

Mariagerfjord Kommune har modtaget en ansøgning fra Hadsund Fjernvarme om en kommunegaranti på 100 mio. kr. til en byggekredit som senere konverteres til et lån. Ansøgningen behandles af Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune den 13. marts 2024.

Indstilling – Kommunaldirektøren indstiller til Byrådet:
1. At ansøgningen, om kommunegaranti på 100 mio. kr., imødekommes.
2. At der, efter konkret vurdering, opkræves en løbende årlig garantiprovision på 0,75 % af restgælden ultimo året forinden.

Sagsfremstilling
Hadsund Fjernvarme har indsendt en ansøgning til Mariagerfjord Kommune, på en kommunegaranti på 100 mio. kr. i forbindelse med oprettelsen af en byggekredit, som senere skal konverteres til et lån. 

Ansøgningen om lånegaranti er begrundet i et større projektet vedrørende etablering af nye elbaserede produktionsanlæg. Helt konkret etablering af en: 

– 6 MW varmepumpe på spildevand
– 10 MW elkedel
– 6.000 m³ Akkumuleringstank
– Elkabel til forsyning af varmepumpe og elkedel.

Derudover vil projektet også indeholde en renovering og ombygning af de eksisterende kontorlokaler i administrationsbygningen. 

I ansøgningen ønsker Hadsund Fjernvarme en dialog med Mariagerfjord Kommune vedrørende størrelsen af den garantiprovisionssats, som kommunen opkræver. Økonomi har været i kontakt med KL, som oplyser, at de p.t. er i tæt dialog med Dansk Fjernvarme og KommuneKredit i forhold til at udarbejde en fælles retningslinje for kommunernes opkrævning af garantiprovision hos fjernevarmeselskaber. På den baggrund fastholder Mariagerfjord Kommune den nuværende praksis og sats, indtil der forelægger en fælles gældende retningslinje, om håndteringen af garantiprovisioner. Forventningen er, at der vil komme en udmelding fra KL vedrørende emnet i løbet af foråret. 

Økonomi
Garantien vil ikke påvirke Mariagerfjord Kommunes låneadgang. Der vurderes en lav risiko forbundet med garantistillelsen, da der er brugerfinansiering på området.

Bilag: Ansøgning om garantistillelse på 100 mio. kr. Hadsund Fjernvarme

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler