ForsideHimmerlandFlere danskere kan nu søge støtte til bedre internet gennem bredbåndspuljen -...

Flere danskere kan nu søge støtte til bedre internet gennem bredbåndspuljen – Kom til informationsmøde i Terndrup, Hobro og Farsø

Flere danskere kan nu søge støtte til bedre internet gennem bredbåndspuljen – Kom til informationsmøde i Terndrup, Hobro og Farsø

Bredbåndspuljen har åbnet for ansøgninger om bedre internet, og i år kan endnu flere få del i pengene. Vil man søge som individuel adresse, gælder det om at være hurtig, lyder det i en pressemeddelelse.

Bredbåndspuljen har netop åbnet for ansøgninger, der skal sikre hurtigere og mere tidssvarende bredbåndsforbindelser til danskere i områder med dårlig internetdækning.

I år er kriterierne for at kunne søge puljen ændret, så endnu flere kan komme i betragtning til støtte. Ansøgere skal derfor kun have adgang til internethastigheder på mindre end 100 Mbit/s download via fast bredbånd og mindre end 600 Mbit/s via mobilt bredbånd for at være berettiget til tilskud. Derfor kan hele 33.000 adresser søge puljen i år. Det er omkring 6.000 flere end sidste år.

De nye rammer betyder også, at endnu flere adresser end tidligere kan søge den særlige ordning for enkeltadresser i stedet for at indgå i et projekt med flere andre.

– Der er lavet nogle ændringer, som det er vigtigt at være opmærksom på, hvis man bor i et område med dårligt internet. Fristen for at søge puljen som enkelt adresse ligger i ferieugerne, så derfor er det vigtigt at få undersøgt, om du er tilskudsberettiget og søge, inden du rejser på sommerferie. Heldigvis skal du nærmest kun indtaste din adresse og kontaktinformation på puljens hjemmeside, og så hjælper vi med resten, siger Carsten Bryder Thejls, der er direktør for Norlys’ fiberforretning.

Hvor blot omkring 2.900 adresser kunne søge ordningen for enkeltstående adresser sidste år er tallet vokset til 4.000 i år. Er man tilskudsberettiget, vil man få besked i sin e-boks. Fristen for at annoncere sit projekt er 10. juli.

Står klar med hjælp

Når det kommer til den almindelige ordning, er ansøgningsfristen noget længere.

Her har ansøgerne frem til 23. september til at annoncere deres projekt.

Der ligger dog også lidt mere arbejde i at søge støtte fra den almindelige ordning, fordi flere husstande i et område skal gå sammen for at stable et projekt på benene.

– Det betyder blandt andet, at du skal  samle de tilskudsberettigede adresser omkring dig til et projekt. Derudover ser ansøgningsprocessen også lidt anderledes ud, end hvis du søger som enkelt adresse. I Norlys har vi erfarne medarbejdere, der er vant til at hjælpe bredbåndsprojekter med at blive realiseret, som man meget gerne må trække på. De ved også præcis, hvad de nye rammer kan betyde for et projekt, siger Carsten Bryder Thejs.

På SDFI’s hjemmeside kan du se et kort over tilskudsberettigede adresser. Norlys holder desuden en række informationsmøder, hvor det er muligt at møde op og blive klogere på processen samt de nye rammer for puljen.

Ønsker du at deltage i møderne, kan du tilmelde dig via mailadressen bredbaandspuljen@norlys.dk eller telefon 7518 8025. Telefonen er bemandet mandag, onsdag og fredag.

Informationsmøder

Alle informationsmøderne, som Norlys arrangerer, afholdes mellem kl. 17.00-19.00

Tirsdag d. 20. august – Hobro Idrætscenter, Amerikavej 22, 9500 Hobro

Torsdag d. 22. august – Vildbjerg kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg

Tirsdag d. 27. august – Romalt aktivitetshal, Romalt Boulevard 28, 8960 Randers SØ

Onsdag d. 28. august – Pulsen i Balling, Stadion Alle 3, 7860 Spøttrup

Torsdag d. 29. august – Alhedens Idræts- og Kulturcenter, Trehusevej 7, 7470 Karup J

Tirsdag d. 3. september – Norlys, Tietgensvej 4, 8600 Silkeborg

Onsdag d. 4. september – Brædstrup sportshallerne, Rådhusgade 1-3, 8740 Brædstrup

Torsdag d. 5. september – Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø

Tirsdag d. 10. september – Terndrup idrætscenter, Terndrup Halvej 3, 9575 Terndrup

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler