ForsideMariagerfjordEventuelle konsekvenser ved nedlukning af Småskadeklinikken i Hobro og Farsø

Eventuelle konsekvenser ved nedlukning af Småskadeklinikken i Hobro og Farsø

Eventuelle konsekvenser ved nedlukning af Småskadeklinikken i Hobro og Farsø

AF Tom Soelberg, Støtteforeningen for Hobro Sygehus

Der må være sket en vådeskudsulykke i Regionsrådet, idet man i jagten på besparelser, vil lukke Småskadeklinikken på Hobro Sygehus.

Dette til trods for regionen selv skriver i det udsendte materiale, at der ingen besparelse er ved handlingen.

Tværtimod vil forslaget koste det nordjyske sygehusvæsen penge, da man i samme oplæg forudser en del patienter vil tage til skadestuen i Randers på grund af kort afstand hertil.  Da sygehuset i Randers henhører til Region Midtjylland, betyder det, at Region Nordjylland skal betale Region Midtjylland for de patienter man behandler.

For så vidt angår andre muligheder for patienter fra hobroområdet skriver man, at funktionen vil blive håndteret af regionens øvrige akutafdelinger (læs: Thisted og Hjørring), dog formentlig særligt i Aalborg.

I oplægget hvortil der er høringsfrist senest 5 marts skriver man, at aktiviteten fra småskadeklinikkerne i Hobro og Farsø kan absorberes af Akutmodtagelsen I Aalborg.

Alle der har haft et ærinde på Akutmodtagelsen i Aalborg, ved hvordan personalet knokler for at gøre arbejdet så godt som muligt, og alle kender til de helt urimelig lange ventetider der findes her.

Konklusion:

Regionen vil fjerne Småskadeklinikken i Hobro uden grund og uden en eneste fordel ved det. 

Til gengæld vil det påføre et ny udgift, der meget let kan blive større end den besparelse, man regner med at opnå ved at spare kr. mio. 2 i Farsø.

(Jeg forstår udmærket at Farsø, ligesom vi, gerne vil beholde sin skadestue, men hvis regionen vil være sikre på at besparelsen på kr. 2 mio. holder, burde man ikke åbne hullet til Region Midtjylland ved at lukke skadestuen i Hobro).  

Hertil kommer at man vil sende yderligere patienter til den i forvejen stærkt belastede funktion i Aalborg. 

Støtteforeningen vil naturligvis afgive høringssvar inden tidsfristens udløb, men ønsker herudover ikke at indgå i diskussion behandlingen af sagen.

Jeg efterlyser fornuften i denne aktion og har derfor stillet to spørgsmål til formanden for regionsrådet Mads Duedahl:

(Bedes kun besvaret med et tal og ja eller nej).

1) Hvilket beløb har man med i beregningerne kalkuleret med som betaling til Region Midtjylland?

2) Mener man, uden forbehold, at kunne overføre de pågældende behandlinger til Akutafdelingen i Aalborg – uden dette giver problemer eller kræver yderligere udgifter?

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler