ForsideMariagerfjordBlot tre måneder til årets Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund

Blot tre måneder til årets Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund

Blot tre måneder til årets Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund

Det store motionsløb, “Beauté Pacifique Kvindeløb” i Hadsund, afholdes i år torsdag d. 2. maj, og det er nu 13. gang, at løbet afholdes, fortæller de to stævneledere Erik Nielsen og Jens Chr. Dalgaard fra Mariager Fjord OK, den sportslige arrangør.  

Den 1. februar åbnede tilmeldingen til årets løb, og her blot få dage efter er der allerede tilmeldt 224 motionsglade kvinder; et overraskende stort antal, som vi først plejer at nå omkring 1. marts, fortæller en tilfreds løbstilmelder Keld Østergaard fra Mariager Fjord OK. 

Sidste år deltog hele 1.090 kvinder, og alt kunne derfor godt tyde på, at løbets rekord på 1.500 deltagere tilbage i 2019 måske står for fald. 

Den samlede stævneledelse består i år af Torben Holt Pedersen fra Beauté Pacifique, Antonino fra Ristorante davinci samt Erik Nielsen, Keld Østergaard, Lars Jensen, Henrik Bach og Jens Chr. Dalgaard fra den sportslige arrangørklub Mariager Fjord OK. 

Igen her i 2024 venter der de mange løbere et spændende arrangement, der som altid byder på en meget flot 5 km. lang løbe- gårute: Efter starten ved kanalen og Ristorante davinci på Hadsunds havnekaj går ruten over Hadsundbroen på både ud- og hjemtur. Tilbage i Hadsund går det videre op ad den omkring 1 km. lange ”djævlebakke” på Vestergade/Hobrovej, inden det går nedad skovvejen gennem den nyudsprungne Thygeslund bøgeskov. Sluttelig får løberne det dejlige flade stykke ind ad Thygeslundvej/Skovvej til målet ved kanalen og havnefronten igen. 

Flere deltagere har gennem årene rost ruten som et af Danmarks flotteste løberuter, fortæller de to stævneledere Erik Nielsen og Jens Chr. Dalgaard fra Mariager Fjord OK, og de gør samtidig opmærksom på, at ruten jo også er for gående deltagere, som flere og flere deltagere også har benyttet sig af, idet tilmeldingerne på ”Walk” sidste år nåede godt 500 deltagere, altså næsten halvdelen af samtlige. 

Andre traditioner forventer deltagerne også, så derfor vil der som tidligere år blive uddelt lækre goodiebags, sponsoreret af medarrangør Beauté Pacifique, fortæller Torben Holt Pedersen fra firmaet.  Ligeså vil der i målområdet være frisk frugt og saft sponsoreret af SuperBrugsen, Hadsund.

Sidste års succes med ”spurtpræmier”, der overrækkes ved målpassage til de ”heldige” løbere, bliver gentaget igen år, og således venter der løberne ved målpassage en række spændende tiltag.

Her bakker hele Hadsund bys mange forretninger og virksomheder flot op om Hadsunds, ja hele områdets største motionsløb. 

Som noget nyt i år bliver den ældste aldersgruppe nu fra 75 år og derover, for som nogle af de lidt ældre kvinder har påpeget, syntes de, at det var ”usportsligt”, at de skulle konkurrere mod de unge på 70 år, som dermed også får sin egen aldersgruppe på 70-74 år. Det har vi lyttet til i stævneledelsen og derfor håber vi, at de ældste deltagere nu også får en god sportslig og fair fight.    

Aftenens arrangement slutter som altid af med præmieoverrækkelsen, hvor de tre hurtigste i hver af de nu ni aldersgrupper præmieres med flotte gaver: Nummer 1 får gave fra Beauté Pacifique. Nummer 2 fra Sportigan i Hadsund, og nummer 3 fra dametøjsbutikken Torben ligeledes i Hadsund. Alle de 27 præmietagere får desuden flotte blomsterbuketter fra Kirkepladsens Blomster i Mariager.

Også medarrangør Antonino fra Ristorante davinci er klar med både lækre og hurtige retter ude foran restauranten, ligesom alle borde i selve restauranten er dækket op til det helt store rykind af de mange kvinder efter løbet, hvor rigtig mange har gjort det til en hyggelig tradition med fælles spisning i de flotte rammer på Ristorante davinci på Hadsunds havnefront.    

I øvrigt benytter mange grupper sig også af de udendørs faciliteter ved Kanalen, hvor der hurtigt bliver fyldt op ved borde og bænke og nydt den medbragte mad og drikke.  

Fra stævneledelsen lyder der nu kun et stort håb om, at rigtig mange får lyst til at deltage sammen med kollegaer, veninder, familien mfl. således skiltet med ”Alt udsolgt” måske bliver en realitet her i 2024, hvor max tallet igen er 1.500 deltagere.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet