ForsideMariagerfjordBag kulissen hos Hobro IK's transitions arbejde: Sådan formes fremtidens spillere hos...

Bag kulissen hos Hobro IK’s transitions arbejde: Sådan formes fremtidens spillere hos Hobro IK

Bag kulissen hos Hobro IK’s transitions arbejde: Sådan formes fremtidens spillere hos Hobro IK

Transitionsarbejdet, som gennem de seneste år har fået mere og mere fokus i fodboldklubben, er et benhårdt arbejde, hvor spillerne har individuelle handlingsplaner, får målrettet træning samt træner og spiller kampe med ældre spillere.

Transitionsgruppen består af 11 spillere.

Transitionsgruppen trænes og guides af klubbens to assistenttrænere i trænerstaben på NordicBet Liga holdet. Emil Antonsen og Jacob Hjorth har for tiden 11 spillere i gruppen, der befinder sig i overgangen mellem ungdom og senior. Ifølge Emil Antonsen har, i det netop overstået transfervindue, set effekten af klubbens store arbejde med talent- og transitionsarbejdet.   

– Vi har udviklet flere spillere, der er solgt videre til gode ligaer. Jonathan Fischer, Laurs Skjellerup og Frederik Elkær er gode eksempler på, hvordan det er lykkedes os at drive en udviklingsproces med en spiller i et trygt, udfordrende og professionelt miljø i Hobro IK og sælge dem til de bedste ligaer i Sverige og Norge, fortæller Emil Antonsen til Mariagerfjordposten.dk og fortsætter:

– Transitionsgruppen består for tiden af 11 spillere fordelt på vores U17-, U19- og U23-årgange. De har alle individuelle handlingsplaner, der rækker et år frem, med udgangspunkt i deres niveau, fysik og position på banen. Spillerne skal udfordres så tidligt som muligt og træne “op ad”, altså skal spillerne på U17 og U19 træne og spille kampe mod ældre spillere, hvilket sker både på vores U23-hold, som er klubbens 2. hold og spiller i Danmarksserien, samt NordicBet Liga holdet.

Assistenttræner Emil Antonsen

Tre stjerneskud fra Hobro IK: Jonathan Fischer til Frederikstad FK, Laurs Skjellerup til IFK Göteborg og Frederik Elkær til Lillestrøm SK

Målmand Jonathan Fischer var én af de spillere som i det overståede transfervindue skiftede græsgangene i Hobro ud, da han blev solgt til Frederikstad FK i den bedste norske række. Derudover blev Laurs Skjellerup, som i øvrigt er opvokset i Mariager, solgt til IFK Göteborg og den tredje spiller, som assistenttræneren nævner, Frederik Elkær, blev solgt i sommeren til Lillestrøm SK i den bedste norske række. 

– Det er hele tiden en delikat balance med at tage unge spillere med i træninger i førsteholdstruppen og omvendt også at lade spillere, der ikke får så meget spilletid eller har været skadet og deltage på U23 holdet. De unge skal træne med 100%, når de får chancen med førsteholdstruppen, og her er der flere som for tiden byder sig til.

– Især vores U17 hold er utrolig stærk og ligger godt til i deres division. Her er der flere spillere, der ser spændende ud og som er utrolig spændende at arbejde med. Også på vores U19 hold er der flere spændende spillere, slutter Emil Antonsen og slår fast, at det har været en spændende udvikling af ungdomsspillere, som vi har haft i Hobro IK de seneste år, og vi spiller rigtig mange minutter i NordicBet Ligaen med spillere “af egen avl”.  

Assistenttræner Emil Antonsen

Emil Antonsen kom til trænerstaben i Hobro IK i sommeren 2021 og har siden sommeren 2023 sammen med Jacob Hjorth haft ansvaret for transitionsarbejdet i klubben. 

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler