ForsideVesthimmerlandAgnete Enoch fra det hæderkronede Cirkus Dannebrog gæster Cirkusmuseet i Rold

Agnete Enoch fra det hæderkronede Cirkus Dannebrog gæster Cirkusmuseet i Rold

Agnete Enoch fra det hæderkronede Cirkus Dannebrog gæster Cirkusmuseet i Rold

Cirkusdirektør fortæller om sit liv i manegen

I dansk cirkushistorie er der en håndfuld cirkus, som er særligt kendte. Torsdag 29. februar kan du komme tæt på et af dem, når Agnete Enoch – tidligere artist og direktør for Cirkus Dannebrog – fortæller om sit fascinerende liv i manegen. Det sker på Cirkusmuseet i Rold.

Agnete Enoch er datter af artisterne Haddy og Solveig Enoch, som i 1977 skabte Cirkus Dannebrog. Hun fortæller til foredraget åbenhjertigt om et liv, som kun få oplever – deriblandt hvordan det var at vokse op i en artist- og senere cirkusdirektørfamilie og det hårde slid med at drive et cirkus med mange glæder og sorger.

Det hele begyndte, da Enochs forældre i 1950’erne og 1960’erne efterhånden blev et anerkendt cykelartistpar, der optrådte i både ind- og udland. Haddy ønskede sig brændende at genoplive Cirkus Dannebrog, som hans mormor og morfar grundlagde sidst i 1800-tallet, men som var lukket i 1922.

Det lykkedes ham og Solveig at realisere den drøm i 1977, og de og deres børns cykelnumre blev hovedattraktionen i det genopståede cirkus.

Livet i et cirkusfamiliedynasti kræver ubetinget loyalitet, hårdt slid, opfindsomhed, vedholdenhed og viljestyrke. Agnete Enoch trådte ind i denne særlige verden fra barnsben og forlod det igen, da Cirkus Dannebrog gik konkurs i 2016 – det år, hvor Enoch fejrede 50 år i manegen.

På det tidspunkt havde hun gennem årene både været håndstandsakrobat, cykelartist og vist numre med heste og duer. Hun havde samtidig været ansvarlig for Cirkus Dannebrogs markedsføring og de sidste år også været cirkusdirektør – og ikke mindst dets sprechstallmeister gennem mange år.

Det hele rundes af med Agnete Enochs syn på fremtiden for cirkus i Danmark. Man kan købe billet til det spændende foredrag på nordjyskemuseer.dk.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler