Forside112Ældre borgere faldt for bedrageri

Ældre borgere faldt for bedrageri

Ældre borgere faldt for bedrageri

I løbet af det seneste døgn har politiet modtaget to nye anmeldelser fra ældre borgere, der har været udsat for bedrageri begået af falske bankbude.

Den første anmeldelse vedrørte en 90-årig kvinde, der blev offer for bedrageri i sit eget hjem. En ukendt mand, udgivende sig for at være fra hendes bank, fik adgang til både hendes dankort og pinkode. Dette resulterede i hævninger på flere tusinde kroner fra kvindens konto, før svindlen blev opdaget.

Samme dag mistede en 75-årig kvinde et tilsvarende beløb under lignende omstændigheder. Hun modtog et opkald fra en person, der hævdede at repræsentere hendes bank. Kort efter ankom en mandsperson til hendes bopæl, hvor han formåede at få fat i hendes dankort og pinkode ved at love hende et nyt kort og bede om yderligere oplysninger.

Politiet har iværksat efterforskning af begge sager og opfordrer offentligheden til at være opmærksomme på denne type bedrageri. De understreger vigtigheden af at advare ældre familiemedlemmer og bekendte om at være forsigtige med at udlevere personlige oplysninger eller ejendele til fremmede, der hævder at repræsentere finansielle institutioner eller offentlige myndigheder.

Desværre er falske bankbude og lignende svindelnumre blevet stadig mere udbredte og raffinerede. De udnytter ofte tilliden og sårbarheden hos ældre borgere, der måske ikke er så vant til de digitale trusler, som præger det moderne samfund.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler