ForsideVesthimmerland12 mio. kr. afsat til byfornyelse i Farsø – bliv klogere på,...

12 mio. kr. afsat til byfornyelse i Farsø – bliv klogere på, hvordan pengene skal bruges

12 mio. kr. afsat til byfornyelse i Farsø – bliv klogere på, hvordan pengene skal bruges

8 byfornyelsesindsatser i Farsø er allerede planlagt, og derudover har Byrådet i budgetaftalen for 2024 afsat yderligere 6 mio. kr., som forventes at blive brugt i byrummet omkring Farsø Skole.

I løbet af sommeren er to byfornyelsesprogrammer for Farsø blevet vedtaget af Byrådet. Arbejdet bag de to byfornyelsesprogrammer er bl.a. baseret på en god og inddragende proces med de lokale, som har stået på siden 2022. Carsten Agesen, Afdelingsleder, Team Havn, Natur og Byrum, ser frem til at man nu klar til at realisere de 8 planlagte indsatser, som igangsættes løbende fra i år:

– Det er fedt at være nået her til i processen. Det er nu, vi skal til at realisere de projekter, som indtil videre har været på tegnebrættet. Følelsen, når projekterne begynder at tage form ude i virkeligheden, kan bare noget og jeg ser frem til at følge udviklingen i Farsø på tæt hold.

For de indsatser, som kræver nærmere planlægning, nedsættes der projektgrupper, hvor der vil være deltagelse af repræsentanter fra Farsø.

Også Projektleder bag de to byfornyelsesprogrammer, Anna Dorte Nørgaard, er glad:

– Det har været en fornøjelse at opleve byens positive og engagerede tilgang til Farsøs fremtidige udvikling. Farsø har et helt unikt samarbejde mellem foreninger, erhvervsliv og kulturinstitutioner. Det giver byen et stærkt fundament for at drøfte og ikke mindst realisere byens udvikling i flok.

De 8 planlagte byfornyelsesindsatser

Få en kort beskrivelse af de 8 planlagte byfornyelsesindsatser i Farsø og se hvilket beløb, der er afsat:

1. Torveområdet – 1.250.000 kr.

Kræn Spillemands Plads og Lilletorv ønskes sammentænkt til ét torveområde med plads til ophold, aktiviteter, leg, formidling og fællesskab. Ambitionen er at styrke bymidtens identitet og potentialer ved at skabe et bymæssigt samlingspunkt for både lokale og besøgende.

2. Den røde tråd – 2.850.000 kr.

Her vil man lave en synlig markering af Den Røde Tråd fra Rådhuscenteret forbi skolen til idrætsanlægget, hvilket bl.a. skal ske gennem et sammenhængende belysningsforløb samt aktivitets- og opholdspladser.

3. Ellipsen – 50.000 kr.

Ellipsen, der ligger i krydset mellem Skolegade og Stationsvej rummer i dag udendørs fitnessudstyr, der er slidt og kun bruges lidt. Derfor vil man fjerne fitnessudstyret og så græs i stedet. På sigt kan der evt. etableres en ny ’skolehave’, med mulighed for ophold og nicher.

4. Fjernelse af løbebane – 400.000 kr.

Der er ønske om at løbebanen nedlægges, da den ikke længere bruges – dermed kan der frigives mere græsareal til boldspil. Det er bl.a. et lokalt ønske, at de eksisterende miniputbaner får en anden placering med mere synlighed og tættere på hallens indgang.

5. Naturrummet – 400.000 kr.

Med byfornyelsen afsættes der økonomi til at etablere nye, tilgængelige stiforbindelser, der er med til at binde området ved Sundhedshuset og søen endnu bedre sammen på tværs. Der vil være fokus på både sundhed og biodiversitet.

6. Samlingsplads – 100.000 kr.

Samlingspladsen er byens grønne mødested ved søen med plads til picnic, aktiviteter, arrangementer og uformelle møder på tværs af aldersgrupper. Der er afsat et mindre beløb, som evt. kan benyttes til medfinansiering af en cirkelbro, der kan give mulighed for at komme helt tæt på vandet. Byen vil selv søge den nødvendige medfinansiering.

7. De unge – 100.000 kr.

Det er afsat 100.000 kr. til at sætte gang i et projekt med de unge. Projektet drives og udvikles af Farsø Skole i et samarbejde med udviklingsrådet og Farsø Ungdomsskole.

8. Prospekt for kulturformidling – 100.000 kr.

Der er afsat 100.000 kr. til at igangsætte en kulturformidlingsindsats om Farsø, som kan indarbejdes i byens identitet. Projektet drives af Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet.

6 mio. kr. yderligere afsat i budget 2024 til byfornyelse i Farsø

Byrådet har i budgetaftalen for 2024 afsat 6 mio. kr. mere til byfornyelse i Farsø. Det er forventningen, at midlerne vil blive brugt i byrummet omkring Farsø Skole herunder omkring den kommende skole for kommunens K-klasser. Forvaltningen arbejder i øjeblikket på et forslag til et program for anvendelsen af de nye 6 mio. kr. Farsøs byudviklingsgruppe involveres løbende, og det tegner til, at det kan give et endnu større løft af byen, og at det bl.a. kan give nogle bedre trafikale løsninger omkring skolen.

På Vesthimmerland.dk kan du Se Byfornyelsesprogram 1.0 og 2.0 for Farsø

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler