VR-briller, plejecentre og smittehåndtering på Gundestrupgaard
Dét var der fokus på mandag den 28. oktober 2024 på Gundestrupgaard, hvor Vesthimmerlands Kommune afholdte første danske workshop i InnoCompTec sammen med TakeAWalk, som de har partnet op med i projektet.
Her har 30 af kommunens sundhedsmedarbejdere og 2 undervisere brugt dagen på at afprøve tre forskellige typer Virtual Reality teknologi (VR). Disse skal bruges til kompetenceudvikling inden for temaet ”smittens rejse på et plejecenter”, hvor de sætter fokus på forebyggelse af smitte, smittespredning og kommunikation mellem personale, beboere og pårørende.
De ansatte har i løbet af dagen testet tre teknologier: 3D simuleringer, AI og Avatars, og Interaktive visualiseringer – for at afprøve hvordan de fungerer, og lære mere om, hvordan teknologierne kan bruges. Deltagernes feedback vil TakeAWalk bruge til at videreudvikle på teknologierne og scenarierne i VR-universet, så de matcher med virkeligheden og udfordringerne på plejecentrene bedst muligt.
Der vil i alt blive afholdt fem workshops parallelt i Sverige og Danmark frem mod sommer 2025. Første svenske workshop blev afholdt i sidste uge, og til de næste workshops vil de begynde at måle på, hvordan sundhedspersonalets kompetencer udvikler sig i takt med projektets fremdrift.
Projektets partnere består af Vesthimmerlands Kommune, Mölndal Kommune, Danish Life Science Cluster, samt uddannelsesinstitutionerne Campus Mölndal og Professionshøjskolen UCN.
InnoCompTec er medfinansieret af EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.