ForsideRebildVirksomheder i Rebild Kommune mødtes med beredskabsministeren for at forberede sig på...

Virksomheder i Rebild Kommune mødtes med beredskabsministeren for at forberede sig på fremtidige kriser og katastrofer

Virksomheder i Rebild Kommune mødtes med beredskabsministeren for at forberede sig på fremtidige kriser og katastrofer

Virksomhederne i Rebild Kommune skal være bedre rustet til fremtidige kriser og katastrofer. Flere end 60 virksomheder mødtes mandag med ministeren for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen Formålet med mødet er at styrke virksomhedernes beredskab i lyset af de seneste europæiske strømafbrydelser og den stigende cybertrussel.

Rebild Kommune samlede mandag morgen lokale virksomheder til et dialogmøde om samfundssikkerhed og beredskab. Mødet, der blev afholdt få dage efter de omfattende strømafbrydelser i Spanien og Portugal, havde deltagelse af borgmester Jesper Greth og minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen. Formålet var at inspirere virksomhederne til at forberede sig på forskellige hændelser, der kan true deres produktion og leverancer.

Den nylige hændelse i Sydeuropa, hvor en pludselig ubalance i elnettet førte til omfattende strømafbrydelser og lammede kritisk infrastruktur, understreger behovet for øget opmærksomhed på energisikkerhed og beredskab på lokale kriser også i Rebild

– Vi skal lære af hændelser som den i Spanien og Portugal, siger borgmester Jesper Greth og fortsætter

– Selvom vi ikke kan forudse alle kriser, så kan og skal vi alle forberede os bedst muligt. Det handler om at sikre, at vores virksomheder har robuste beredskabsplaner og er klar til at handle hurtigt og effektivt, hvis noget uventet sker.

Minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen, fremhævede vigtigheden af samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder:

– Sikkerhed er et fælles ansvar. Den nylige strømafbrydelse i Sydeuropa viser, hvor sårbare vores moderne digitaliserede samfund er over for tekniske fejl og uforudsete hændelser. Desuden oplever vi at risikoen for cyberangreb er steget. Det er afgørende, at vi arbejder sammen for at styrke vores beredskab og sikre, at både offentlige og private aktører er forberedte.

Mødet gav anledning til en række drøftelser om, hvordan virksomheder kan forberede sig på potentielle kriser. Mødet sluttede med tre konkrete anbefalinger, som virksomhederne kunne tage med sig fra mødet.

  1. Lav beredskabsplaner og forbered jer på det uforudsete
  2. Sørg for at have en plan B. Hvilke systemer skal vi bruge når vores sædvanlige systemer svigter
  3. Øvelse gør mester. Træn krisehåndtering. Det betaler sig på den lange bane.

Kurt Sørensen fra den lokale virksomhed Camro, der producerer skadedyrsbekæmpelse, deltog i mødet og glædede sig over kommunen havde taget initiativ til den vigtige drøftelse. Virksomheden har selv oplevet cyberangreb og er afhængig af materialer fra det krigshærgede Ukraine.:

– Mødet har været en øjenåbner. Vi har allerede nogle procedurer på plads, men det er klart, at vi skal tænke bredere og være forberedt på forskellige scenarier også på ting som vi måske slet ikke kan forestille os. Det handler ikke kun om vores egen virksomhed, men også om vores rolle i det lokale samfund og vores ansvar over for kunder og medarbejdere.”

Business Rebild, kommunens lokale erhvervskontor, står klar til direkte dialog med virksomhederne, så der kan laves individuelle beredskabsplaner, der er målrettet den enkelte virksomheds særlige behov behov.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler