ForsideHimmerlandNår hunden bliver kollega

Når hunden bliver kollega

Når hunden bliver kollega

En skandinavisk undersøgelse viser, at muligheden for at tage hunden med på jobbet kan have markant positive effekter på både medarbejdernes humør og arbejdspladsens sociale miljø. Undersøgelsen, som omfatter 1.200 hundeejere fra Danmark, Sverige og Norge, fremhæver, hvordan hunde på kontoret kan forbedre arbejdsklimaet, reducere stress og styrke kollegiale relationer.

Hunde som humørboostere

Resultaterne af undersøgelsen afslører, at mere end halvdelen af de adspurgte danske hundeejere oplever større glæde ved at have deres firbenede ven med på jobbet. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at 20 procent af deltagerne rapporterer et markant fald i stressniveauet, når hunden er med. Disse hundeejere fremhæver desuden, at hunden ofte er en katalysator for mere social interaktion på arbejdspladsen. Små hyggelige gåture i frokostpausen bliver en naturlig del af arbejdsdagen, hvilket giver medarbejderne et tiltrængt afbræk og mulighed for at få frisk luft og motion.

Kollegaernes perspektiv

Det er ikke kun hundeejerne selv, der ser fordelene ved at have hunde på jobbet. Undersøgelsen viser, at 43 procent af hundeejernes kolleger synes, at hundene bidrager til en bedre stemning på arbejdspladsen. Yderligere 40 procent angiver, at de ofte interagerer med hundene ved at klappe eller lege med dem. Hunde på arbejdspladsen kan derfor fungere som en uformel icebreaker, der bringer kolleger tættere sammen, især dem, der måske ikke ellers ville have så meget kontakt.

Fordele for arbejdsgivere

Ifølge Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, er der klare fordele ved at tillade hunde på kontoret. “At lukke hundene ind på arbejdspladsen er en nem måde at øge arbejdsglæden og mindske stressniveauet på,” siger hun. “Det er win-win, for det gavner både hundeejeren, kollegerne og arbejdsgiveren – og det kan faktisk også gavne hunden, der slipper for at være længe alene hjemme.”

Evers påpeger dog, at det er vigtigt, at der udvises hensyn til kolleger, der måske ikke deler samme begejstring for hunde. “Det er ikke alle, der sætter pris på hunde, nogle er decideret bange for dem, og andre kan være allergiske. Det er derfor vigtigt at sikre, at alle i virksomheden er enige, hvis der skal indføres en ’hund på job-ordning’,” forklarer hun.

Hund på job – En sjældenhed i Danmark

Trods de mange fordele er det stadig relativt få danske arbejdspladser, der tillader hunde på kontoret. Kun 15 procent af danske hundeejere har muligheden, og kun 10 procent benytter sig af den. Dette er lavere end i både Sverige og Norge, hvor henholdsvis 18 og 20 procent af hundeejerne tager hunden med på job.

Lotte Evers mener, at dette kunne skyldes en manglende italesættelse af muligheden i Danmark, samt en opfattelse af kæledyr som noget, der hører til i privatlivet. Hun opfordrer dog til, at flere danske virksomheder overvejer muligheden: “Virksomheder i hele landet bør overveje, om det kunne være et nyt ’medarbejder-gode’ i fremtiden, så de danske arbejdspladser ikke går glip af de mange klare fordele, der er ved at tillade hunde på job.”

Gode råd til hunde på job

Hvis du overvejer at tage din hund med på arbejde, er der nogle praktiske råd, du bør følge. Sørg for, at arbejdspladsen er sikker for din hund, at hunden er velafbalanceret og tryg i nye omgivelser, og at du viser hensyn til dine kolleger. Husk også at medbringe alt, hvad hunden har brug for i løbet af dagen, såsom vand, mad og et tæppe eller en kurv.

Hunde på arbejdspladsen er ikke bare en hyggelig tilføjelse, men kan også være en værdifuld ressource for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Med de rigtige hensyn og forberedelser kan både hundeejere, kolleger og arbejdsgivere nyde godt af de positive effekter, som vores firbenede venner kan bringe til jobbet.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler