ForsideMariagerfjordMariager Fjord OK snupper sølvmedalje ved DM-stævne

Mariager Fjord OK snupper sølvmedalje ved DM-stævne

I weekenden blev et stort DM-stævne afholdt i det krævende terræn ved Vester Torup, tæt på Fjerritslev og ud mod Vesterhavet. Stævnet, som blev arrangeret af Aalborg Orienteringsklub (Aalborg OK), tiltrak den danske elite såvel som orienteringsløbere fra hele landet. Det var et stævne, der satte løberne på prøve i et af Danmarks mest udfordrende orienteringsområder.

Lørdag: Stafetterne og Mariager Fjord OK’s sølvmedalje

Lørdagens stafetløb var et højdepunkt med 526 deltagende løbere fordelt på 3-mands hold. Blandt deltagerne var 9 løbere fra Mariager Fjord OK, fordelt på tre hold. Det blev en spændende dag for klubben, særligt i klassen H65, hvor holdet bestående af Jens Christensen, Per Korsbæk og Gert Rebsdorf sikrede sig en flot sølvmedalje.

Deres samlede tid var 3 timer, 56 minutter og 47 sekunder, hvilket placerede dem cirka 20 minutter bag guldvinderne fra Ballerup OK, men imponerende 50 minutter foran bronzevinderne fra OK H.T.F. Det var en stor præstation for Mariager Fjord OK i det skrappe selskab.

H65 sølvmedalje til Jens Christensen, Per Korsbæk og Gert Rebsdorf. Foto: Anni Christensen

Søndag: DM-Lang og udfordringer i skovens svære terræn

Søndagen bød på det individuelle DM-Lang, ligeledes afholdt i Vester Torups teknisk svære terræn. Her deltog hele 668 løbere, hvoraf 20 repræsenterede Mariager Fjord OK. Selvom det ikke blev til medaljer denne dag for klubbens løbere, var der ingen tvivl om, at skoven havde givet dem kamp til stregen.

Flere af løberne brugte omkring to timer på deres respektive baner, hvilket vidner om det barske og krævende landskab, der gjorde løbet til en sand fysisk og mental udfordring. Der var dog enighed blandt klubbens deltagere om, at de havde fået fuld valuta for pengene.

Kommende stævner: Nordjyske natløb i fokus

Selvom weekendens store DM-stævne nu er overstået, står de næste konkurrencer allerede for døren. Især de nordjyske natløb har løbernes opmærksomhed, og her lægges der ud med det første løb i morgen onsdag den 18. september. Over de kommende tre uger afholdes natløb hver onsdag, og Mariager Fjord OK er vært for to af disse løb.

Den første af disse finder sted i Hesselholt i Rold Skov den 18. september, og det næste løb vil blive afholdt i Vesterris i Vesthimmerland den 2. oktober. Begge løb forventes at byde på spænding og intensitet, når mørket falder på, og løberne skal navigere gennem de nordjyske skove.

Mariager Fjord OK ser frem til de kommende udfordringer og håber på endnu flere flotte resultater i de næste stævner.