Grønne løsninger fra savsmuld til samkørsel: Møbler skabt af elever fra HEG i Aars
Som led i en større indsats om at gøre samkørsel mere tilgængeligt i udvalgte områder i Nordjylland, har et samarbejde mellem Nordjyllands Trafikselskab (NT) og elever fra tømreruddannelsen på HEG i Aars, set dagens lys. Samarbejdet har resulteret i design og produktion af møbler til særlige stoppesteder for samkørsel.
Det skal være let og attraktivt at benytte sig af samkørsel i Nordjylland. Derfor ønsker NT at gøre samkørsel mere synligt i lokalområderne ved bl.a. at stille en række særlige samkørselsmøbler op. Helt konkret er der blevet produceret bænke, stole og informationsstandere, som tilsammen udgør et stoppested for samkørsel, hvor folk kan orientere sig om mulighederne for at køre sammen med andre, mødes og vente på den, som de skal køre med.
– Samkørsel handler ikke kun om at reducere på CO₂-udledningen og skåne miljøet – det handler også om at styrke fællesskabet i vores lokalsamfund. De nye ”samkørselsstop” bliver et naturligt mødested, hvor naboer, kolleger, venner og studerende kan mødes og hjælpe hinanden med transporten. Når vi løfter i flok, skaber vi både lokale forbindelser og bidrager til en grønnere fremtid” udtaler Jakob Dyrman, Klimaudvalgsformand, Vesthimmerlands Kommune.
Del turen til og fra job eller studie
– De nye ”samkørselsstop” er en del af en indsats, som gennemføres af NT og samkørselstjenesten nabogo, hvor fokus er på at udbrede kendskabet til og brugen af samkørsel. Indsatsen er særligt rettet mod de unge på ungdomsuddannelserne, hvor flere skal motiveres til at fylde bilen op, hvis de alligevel kører. Målet er at give de unge mere bæredygtige transportvaner, som de kan tage med sig ind i voksenlivet
Med budskabet om at man med nabogos app nemt kan arrangere samkørsel, når man alligevel skal samme vej, er indsatsen rettet mod bilister, der har et ekstra sæde i bilen. Ved at tilbyde et lift i nabogo appen hjælper de andre, der skal samme vej.
– Målet er at udbrede kendskabet til privat samkørsel og gøre folk opmærksomme på, at det blot er et af mange bæredygtige tilbud om transport, tilføjer Nicolai B. Sørensen.
Synlighed og fysiske mødesteder skal bidrage til at flere vælge samkørsel. De nye ”samkørselsstop” sættes op i udvalgte byer i Nordjylland og skal gøre det nemmere for beboere i landområder at få praktikken til at gå op, når de skal køre med andre til og fra job eller studie.
Synlighed og fysiske mødesteder skal bidrage til at flere vælge samkørsel.
De nye ”samkørselsstop” sættes op i udvalgte byer i Nordjylland og skal gøre det nemmere for beboere i landområder at få praktikken til at gå op, når de skal køre med andre til og fra job eller studie.