ForsideRebildAalborg og Rebild Kommuner overvejer ændring af kommunegrænse for at styrke både...

Aalborg og Rebild Kommuner overvejer ændring af kommunegrænse for at styrke både naturen og erhvervslivet

Aalborg og Rebild Kommuner overvejer ændring af kommunegrænse for at styrke både naturen og erhvervslivet

Rebild og Aalborg Kommuner er i dialog om en flytning af kommunegrænsen mellem de to kommuner. Formålet er at skabe bedre forudsætninger for erhvervsudvikling tæt på Støvring samt at styrke indsatsen for naturgenopretning ved Lille Vildmose. De berørte borgere og virksomheder er inviteret til informations- dialogmøde den 2. juni.

En ændring af kommunegrænserne mellem Aalborg og Rebild Kommuner skal gavne både naturen og erhvervslivet.

– Vi ønsker at skabe gode muligheder for, at Støvring kan udvikle sig naturligt og bæredygtigt. Derfor ser vi det som en god løsning, at Rebild Kommune får mulighed for at udvide de eksisterende erhvervsarealer i forlængelse af byen – til gavn for både lokale virksomheder og borgere. Jeg ser frem til en god og tæt dialog med alle interesserede, siger Jesper Greth, borgmester i Rebild Kommune.

-Vi har et fælles ønsker om at give både naturen og erhvervslivet de bedste muligheder for udvikling. Ved at justere kommunegrænsen kan vi sikre begge dele, og derfor er det uden tvivl en idé, som jeg synes, det er værd at drøfte og undersøge nærmere. Vi vil naturligvis inddrage og lytte til de borgere, der bliver berørt af justeringen, siger Jan Nymark Rose Thaysen, der er rådmand for By og Land i Aalborg Kommune.

To områder i spil
Forslaget omfatter to konkrete arealer:

Nord for Støvring: Her foreslås det, at et areal på ca. 95 ha overføres fra Aalborg til Rebild Kommune. Arealet ligger i landzone og består primært af privatejede landbrugsarealer. Det vurderes, at en del af området kan have potentiale for fremtidig erhvervsudvikling som en naturlig forlængelse af Støvring by.

Ved Lille Vildmose: Samtidig foreslås det, at et areal på ca. 554 ha overføres fra Rebild til Aalborg Kommune med henblik på naturgenopretning og naturbeskyttelse.

Inddragelse før politisk behandling

De to kommuner er enige om, at eventuelle ændringer af kommunegrænsen kræver en åben og inddragende proces, hvor både fordele, ulemper og langsigtede konsekvenser kommer frem.

– Vi ser på dette med åbne øjne og har et fælles ønske om at finde den mest hensigtsmæssige løsning – både for borgerne, virksomhederne og for den langsigtede udvikling af vores kommuner, siger Jesper Greth.

– Når man taler om kommunegrænser, taler man ikke kun om linjer på et kort – det handler også om identitet, serviceniveau, planlægningsret og økonomi. Derfor er det helt afgørende, at vi får input fra dem, der bliver berørt, og at vi tager deres input til efterretning, tilføjer Jan Nymark Rose Thaysen.

De relevante borgere og virksomheder er inviteret til informations- og dialogmøde på rådhuset i Støvring den 2. juni klokken 17-19.

Begge kommuner lægger vægt på en grundig og inddragende proces, hvor borgere og virksomheder i de berørte områder får mulighed for at komme med input og bemærkninger. Først herefter vil de to byråd tage stilling til, om der skal laves en ansøgning til Indenrigsministeriet om ændring af kommunegrænsen.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler