ForsideRebildHøring om Støvring Syd lukket: Hovedtemaer fremlagt og nyt navn under drøftelse

Høring om Støvring Syd lukket: Hovedtemaer fremlagt og nyt navn under drøftelse

Høring om Støvring Syd lukket: Hovedtemaer fremlagt og nyt navn under drøftelse

Når Økonomiudvalget i Rebild Kommune mødes deb 2. oktober 2024 skal de bl.a. behandle en beslutningssag: Afsluttet offentlig høring på strukturplan for Støvring syd og nyt navn til området

Den offentlige høring på strukturplan for Støvring syd er afsluttet. Der er indkommet 40 høringssvar, som orienteres i hovedtemaer. Derudover har forvaltningen opstartet udarbejdelsen af en kommunikationsplan for området. Økonomiudvalget skal tage stilling til områdets navn.

Indstilling: Forvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

  • at orientering om indkomne høringssvar til strukturplan tages til efterretning
  • at området navngives Højdal

Sagsfremstilling
Strukturplan for Støvring syd har været i offentlig høring i 10 uger fra 1. juli til 9. september. I denne periode er der afholdt et borgermøde i StubHuset, og der er indkommet 40 høringssvar.

Høringssvar
Høringssvarene omhandler i hovedtræk nedenstående emner:

  • Omfartsvejen gennem området
    • justeringer til linjeføringen
    • bekymring for gener fra vejen (trafik, støj)
    • opfordring til, at vejen etableres, før bydelen udvikles
    • ønske om, at Buderupholmvej lukkes helt, og at Nibevej enten lukkes eller neddrosles
  • Trafik
    • Bekymring om, hvilken betydning planen får for trafikken i byen
    • Ønske om flere stiforbindelser for bløde trafikanter både indenfor og omkring området
  • Bekymring for planerne om et bydelscenter og hvilke konsekvenser, det kan have for butikslivet i Støvring midtby, Skørping og omegnsbyer.
    • Opfordring til, at bymidterne bliver førsteprioriteten
  • Bekymring for, at byudviklingen medfører problemer med oversvømmelse ved vandløbene og Juelstrup Sø.
  • Bekymring for, hvad planen kommer til at betyde for beboere i og omkring området
  • Opfordring til, at enkelte udviklingsområder enten tages ud eller justeres af hensyn til natur- og landskabsinteresser.

Forvaltningen er i gang med at samle op på høringssvarene. Høringssvar og forslag til behandling af dem vil blive lagt frem til politisk behandling sidst på året, når planen lægges frem til vedtagelse.

Der er aftalt møde med Støvring Handelsstandsforening, Skørping Erhvervsråd og Erhvervsudviklingsrådet om planen. Derudover tager forvaltningen dialog med alle lodsejere i området om planen.

Der forventes at kunne komme justeringer af planen på baggrund af de indkomne høringssvar, men overordnet er der ikke noget i høringssvarene, som rykker afgørende på planens overordnede principper.

En af de justeringer, der påtænkes til planen, er at tilføje en grundigere beskrivelse af, hvad et bydelscenter er. Herunder at det vil rumme Livs- og Læringsmiljøet samt plads til øvrige funktioner, der besluttes politisk som fx fritidsaktiviteter, boldbaner, og eventuelt mulighed for detailhandel. Hvis det besluttes at give mulighed for detailhandel i området, vil det højst blive som lokalcenter, hvor der kan etableres maksimalt 3000 m2 butikker. En anbefaling om beslutning om detailhandel i området afventer detailhandelsanalysen, som ventes færdig sidst på året.

Nyt navn til området
Forvaltningen arbejder på en kommunikationsplan for Støvring syd. I den forbindelse anbefaler forvaltningen, at der gives et nyt navn til området. Forvaltningen foreslår, at området navngives Højdal, som refererer til områdets landskabstræk ved at kombinere stedes ådale og historiske høje.

Derudover foreslår forvaltningen, at øvrige sted- og vejnavne i området gives nye navne, som afspejler områdets navn, herunder omfartsvejen (Ny Nibevej). En særskilt beslutning herom vil blive lagt frem på senere tidspunkt.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler