ForsideVesthimmerlandNyt Boligområde i Løgstør: Plan for Majsmarken klar til høring

Nyt Boligområde i Løgstør: Plan for Majsmarken klar til høring

Nyt Boligområde i Løgstør: Plan for Majsmarken klar til høring

Teknik og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune skal på møde den 30. september behandle punktet: Udsendelse i høring – Lokalplan 1125 og kommuneplantillæg 21-14 Boligområdet Majsmarken

Forvaltningen har udarbejdet en ny lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg for udviklingen af boligområdet ved Majsmarken i Løgstør.

Baggrund
Lokalplanen er tilvejebragt for at sikre nye udviklingsmuligheder for Løgstør og samtidig sikre et varieret boligtilbud med mulighed for opførelse af åben-lav (parcelhuse) og tæt-lav boligbyggeri (rækkehuse m.m.). De forskellige bygningstypologier kan medvirke til at sikre en diversitet i beboersammensætningen.

Lokalplanområdet er beliggende i direkte forlængelse af eksisterende boliger ved Majsmarken. Derudover er området en del af Villabyen i planen for “Det nye Løgstør”, der er planlagt til at rumme mange af byens nyere boliger samt en række af Løgstørs vigtige institutioner.

Lokalplanen skal give mulighed for opførelsen af boliger i en kombination af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse. Tæt-lav bebyggelse kan ske i form af dobbelthuse eller rækkehuse.

Med lokalplanen sikres, at den nye bebyggelse indrettes med beplantning og kobling af stisystemer til de eksisterende områder. Lokalplanen sikrer endvidere anlæg til håndtering af regnvand, ligesom fredskovsarealet i den sydlige del af lokalplanområdet bevares.

Kommuneplantillægget har til formål at inddrage dele af lokalplanområdet i den eksisterende kommuneplanramme Majsmarken (2.B.5), således de områder, hvor lokalplanen åbner op for boligudvikling, bliver en del en af kommuneplanramme til boligformål. Der er således kun tale om en geografisk ændring af kommuneplanens rammer.

Forventet konsekvens
Lokalplanområdet er omfattet af følgende eksisterende lokalplaner, som ophæves i sin helhed.

Byplanvedtægt nr. 9 for Løgstør Kommune bolig- og institutionsområde nord for Raunstrup by, vedtaget i 1976.

Lokalplanområdet ligger ved lokalplanens udarbejdelse i delområde I, hvorfor det areal, hvor nærværende lokalplan ligger indenfor, ophæves ved vedtagelsen af lokalplanen. Byplanvedtægten udlægger området til åben og tæt lav bebyggelse.

Nærværende lokalplan udlægger ligeledes denne lokalplans område til tæt-lav og åben-lav boligbebyggelse. Der er udarbejdet en ny lokalplan, da disponeringen af området ændres, og fordi der en række hensyn der skal tages i forhold til boligbebyggelse i støjbelastede arealer for at sikre, at området lever op til Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier.

Organisering og kommunikation
Hvis planforslaget sendes i offentlig høring, har alle mulighed for at indsende bemærkninger, indsigelser eller forslag til ændringer i planen.

Planforslaget annonceres på kommunens lokalplanportal via hjemmesiden og på plandata.dk og tilsendes alle indenfor området og de nærmeste naboer.

Lovgrundlag: Planloven og Miljøvurderingsloven.

Økonomi: Udgiftsneutral.

Procesplan: Hvis forvaltningens indstilling godkendes, sendes planforslaget i offentlig høring i 8 uger.

Sagen afgøres i Byrådet via Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Indstilling: Administrationen indstiller

  • at planforslaget vedtages og sendes ud i offentlig høring
  • at den offentlige høringsperiode for planforslagene fastsættes til 8 uger
  • at der ikke gennemføres en miljøvurdering, idet planen vurderes ikke at kunne få sandsynlige væsentlige indvirkninger på miljøet.

Bilag
Forslag til lokalplan 1125.pdf
Forslag til kommuneplantillæg 21-14.pdf
Screeningskema_Majsmarken.pdf
Støjrapport.pdf
Regnvandshånteringsplan.pdf

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler