ForsideMariagerfjordHvilsom Friskole og Børnehus - Ansøgning om udvidelse af normering

Hvilsom Friskole og Børnehus – Ansøgning om udvidelse af normering

Hvilsom Friskole og Børnehus – Ansøgning om udvidelse af normering

Hvilsom Friskole og Børnehus har fremsendt en ansøgning om at øge normeringen i deres vuggestue. Udvalget skal på møde den 1. oktober 2024 behandle ansøgningen. 

Indstilling: Direktøren for Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked indstiller til Udvalget for Børn og Familie: At udvalget godkender ansøgningen om at øge normeringen i vuggestuen fra 8 til 10 børn, pr. 1. januar 2025. 

Sagsfremstilling
Hvilsom Friskole og Børnehus har fremsendt en ansøgning om at øge normeringen i deres vuggestue fra 8 til 10 børn. De ønsker at dette skal træde i kræft fra 1. januar 2025. 

Ifølge BBR-oplysninger opfylder Hvilsom Friskole og Børnehus forsat de gældende arealkrav om 3 m2 pr. vuggestuebarn, ved opnormering til 10 vuggestuebørn.

Der er ved fremsending af ansøgning vedhæftet en plantegning med angivende kvm, hvorpå det er angivet, at det fælles grupperum alene er 39 kvm og dermed dækkende. Ud over grupperummet råder vuggestuen også over toiletter, garderobe, krybberum, ligesom at der er rum i børnehaven de kan tage i brug. 

Mariagerfjord Kommune stiller krav om en driftsgaranti svarende til 1,5 måneders drift for at kunne oprette en privat institution. Hvilsom Friskole og Børnehus har stillet med en driftsgaranti, svarende til den krævede driftsgaranti, på 451.810 kr.

Jævnfør Dagtilbudsloven kan kommunalbestyrelsen ikke afvise ansøgningen, når godkendelseskriterierne er opfyldt.

Økonomi
Dagtilbudsområdets tildelingsmodel består dels af en fast tildeling til eksempelvis bygningsdrift, uddannelse og ledelse og dels af en børnetalsafhængig tildeling. Mens den variable tildeling følger antallet af børn, forbliver den faste tildeling den samme uanset ændringer i børnetallet.

Når et barn fra Mariagerfjord Kommune indmeldes i en privat institution, skal Mariagerfjord Kommune yde et tilskud til den private institution. Tilskuddet udgør 75 % af udgifterne til et tilsvarende kommunalt pasningstilbud. Når disse udgifter beregnes, indgår både de faste- og børnetalsafhængige tildelinger i beregningsgrundlaget, da det viser den reelle udgift for en kommunal dagtilbudsplads.

Hvis et barn, som ellers skulle have været indmeldt i et kommunalt tilbud, indskrives i et privat pasningstilbud, medfører det en merudgift for Mariagerfjord Kommune. Det skyldes at kommunen skal betale for både variable og faste udgifter til det private pasningstilbud, mens det kun er den variable udgift der spares på det kommunale tilbud.

I det konkrete tilfælde vil opnormeringen med de to ekstra vuggestuepladser i den private institution medføre en årlig merudgift på 59.878 kr. for Mariagerfjord Kommune.

Det er ikke penge som tages fra de eksisterende dagtilbud, men som øger udgifterne til dagtilbudsområdet som helhed.

Bilag
Ansøgning fra privatinstitution
Driftsgaranti stillet af Hvilsom

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler