ForsideRebildRebild Venstres perspektiver: Fælles fodslag om budgettet for de kommende år

Rebild Venstres perspektiver: Fælles fodslag om budgettet for de kommende år

Rebild Venstres perspektiver: Fælles fodslag om budgettet for de kommende år

Endnu en gang er vi kommet i mål med et budget for 2025 og frem, og der er god grund til at være tilfredse.

Efter to år med vanskelige prioriteringer og stram økonomistyring, er vi på rette kurs med plads til også at kunne investere i vores fælles fremtid.

I Venstre har vi haft stor fokus på, at få landet en budgetaftale, hvor alle partier kan se sig selv i, da vi mener det er vigtigt, at vi i fællesskab fortsat tager ansvar for Rebild Kommune som helhed.

Kloge investeringer
Vi vil gerne fremhæve budgetaftalens væsentlige dele – set fra Venstres perspektiver.
Undervejs i budgetfasen fik vi sidst i august 16,4 mio. kr. fra staten, som tilsammen med 1 mio. kr. egne opsparede midler, gjorde, at vi nu kan prioritere 17,4 mio. kr. i alt til 2025 og 2026 i alt.

Venstre kan dermed realisere vores politiske ønske om at styrke det almene område i kommunens otte folkeskoler. For første gang i mange år har vi formået at balancere budgetterne på skoleområdet, da vi de sidste to år har lavet om på struktur, organisering, tildelingsmodel og meget mere.

Nu er der plads til at tage skridtet videre og derfor har vi tilført 5 mio. kr. til folkeskoleområdet, for netop at styrke det almene område, således flest mulige elever kan blive i lokalområdet.

De fleste har lagt mærke til, at vores veje trænger til vedligeholdelse og derfor er der afsat midler til netop asfalt. Vi har valgt også at prioritere midler til vedligehold af de kommunale bygninger og derfor er der samlet set afsat 4 mio. kr. til både asfalt og vedligeholdelse.

Stærke lokalområder og et godt fritidsliv
Venstre har tidligere øremærket 0,25% af sidste års skattestigning til udvikling af lokale
udviklingsplaner i Øster Hornum, Ravnkilde og Terndrup.

For at styrke lokalområderne yderligere, er der over de kommende 2 år afsat 2,6 mio. kr. til dette arbejde.
Desuden har vi afsat 3 mio. kr. på haller og idrætsanlæg for at tilgodese det lokale idræts- og foreningsliv.

Rebild – en vækstkommune
Rebild er en vækstkommune og derfor er ét af vores mærkesager en smidig sagsbehandling for at skabe de bedste rammer for erhvervslivet og borgere.<

Vi vil derfor igen tilføre ressourcer på dette område, for at vi kan servicere både erhvervslivet og borgere bedst muligt med deres ønsker for fremtiden. Der er afsat 2,8 mio. kr. til området.

Vi mener, at vi med budgetaftalen for 2025-2028 er godt på vej til at skabe et solidt fundament for videreudvikling af vores naturskønne vækstkommune. Tusind tak til samtlige 25 byrådsmedlemmer for et godt samarbejde om at finde en fælles vej.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler