ForsideRebildOpgørelse af elevtal pr. skole pr. 5. september 2024 i Rebild Kommune

Opgørelse af elevtal pr. skole pr. 5. september 2024 i Rebild Kommune

Opgørelse af elevtal pr. skole pr. 5. september 2024 i Rebild Kommune

Når Børne og Familieudvalget i Rebild Kommune holder møde den 25. september 2024, skal de bl.a. behandle en orienteringssag: Opgørelse af elevtal pr. skole

Hvert år i september informeres Børne-og Familieudvalget om antal elever i de kommunale folkeskoler samt indskrivningsprocenten for de enkelte skoler. Sidstnævnte fremkommer ved at sammenholde antal børn i et givent skoledistrikt med det antal børn, der er indskrevet på distriktsskolen.

Indstilling: Forvaltningen indstiller, at Børne- og Familieudvalget tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling
Efter ønske fra Børne- og Familieudvalget udarbejdes årligt en opgørelse af elevtal og indskrivningsprocent pr. skole. Dette med henblik på at følge udviklingen for de enkelte skoler, herunder i særdeleshed de mindre skoleafdelinger.

Tabellen nederst viser en opgørelse af elevtallet pr. 5. september 2024, set i forhold til samme tidspunkt de seneste to år. Elevtallene er uden elever i specialklasser og modtageklasser og dækker almenklasser fra 0. – 9. klasse.

Indskrivningsprocenten fremkommer ved at sammenholde antal børn i et givent skoledistrikt med det antal børn, der er indskrevet på distriktsskolen. Indskrivningsprocenten i de forskellige områder påvirkes således af mange faktorer; privatskoler i området, kultur blandt udskolingselever ift. valg af efterskole mv.

Set i forhold til de foregående to skoleår er elevtallet for 2024/2025 svagt faldende. Der ses varierende udsving hos de enkelte skoler både i forhold til elevtal og indskrivningsprocent, som uddybes nedenfor på baggrund af dialog med distriktsskolen.

Hos Bavnebakkeskolen er der fortsat stigende elevtal. Med de nye skoledistrikter er Bavnebakkeskolen fortsat 4-sporet, og der gives fortsat afslag til elever fra andre distrikter (ved klassestørrelser på 24 elever).

På grund af skolelukninger er der i år stor usikkerhed omkring elevstrømmene i Kildens skoledistrikt. Dog er der samlet set et stabilt og let stigende elevtal. Med meget kort varsel blev der til dette skoleår oprettet flere klasser på Terndrup skole, hvilket betyder, at skolen for første gang i mange år er to-sporet fra børnehaveklasse til og med 9. klasse. Der ses en stabil afgang elever, som vælger efterskoler, og der er både tilgang og afgang af elever til og fra friskoletilbud.

Hos Suldrup Skole er både elevtal og indskrivningsprocent steget til sammenligning med de forrige to skoleår. Det stigende elevtal skyldes et øget antal skolestartere, blandt andet fordi der er tilflyttere til området, som har børn i skolealderen. Derudover er modtagerklassen lukket, og eleverne fra Suldrup Skoles distrikt går nu i almenklasserne. Desuden er der elever fra friskoler, som er skiftet til Suldrup Skole, hvilket påvirker både stigning i elevtal og indskrivningsprocent.

Der har de seneste år været mindre udsving i elevtallet og indskrivningsprocent hos Karensmindeskolen, som blandt andet skyldes ændringer i skoledistriktet. Antallet af elever, der tager på efterskole, er status quo.

Hos Øster Hornum Børneunivers er der fra skoleåret 2023/2024 til 2024/2025 sket en stigning i børnetallet fra 135 til 141. Dette skyldes tilflytning til distriktet og tilvalg af skolen og dermed en stigning af indskrivningsprocenten. Mere præcist er der startet 6 elever flere i 0. klasse end forventet.

Skørping Skole har dette skoleår et markant faldende elevtal. Dette skyldes især, at antallet af elever, som kommer fra Kildens skoledistrikt, er faldende. Indskrivningsprocenten er dog fortsat høj.

For Haverslev Skole vises indskrivningsprocenten både for det samlede Haverslev/Ravnkilde skoledistrikt og for Haverslev-afdelingens område. Efter lukning af skoleafdelingen i Ravnkilde er der oprettet en friskole i de samme bygninger. Det betyder, at en stor andel af elever fra Ravnkilde-området går på friskole, hvilket påvirker den samlede indskrivningsprocent. Dertil kommer, at mange af de ældste elever fra Ravnkilde-området er flyttet til Sortebakkeskolen. Både fordi det er den skole, der er deres overbygningsskole efter 6. klasse, og givetvis også fordi der er bedre busforbindelser. I Haverslev-afdelingens skoledistrikt er der fortsat høj indskrivningsprocent.

Hos Sortebakkeskolen ses et stabilt elevtal og indskrivningsprocent.

Økonomi

Ingen bemærkninger

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler