Marie Hornhaver Andreasen og Hobro Brød udvikler nye brød i forbindelse med fagprøve
Hobro Brød uddanner snart sin første elev som salgsassistent i butikken på Adelgade i Hobro. Marie Hornhaver Andreasen startede sin uddannelse i februar 2023 og vil være færdiguddannet i februar næste år.
Inden da skal hun gennemføre sin fagprøve, som består af en teoretisk opgave på 15-20 sider. Sammen med sin bagermester, Mads Nymann, skal hun som praktisk opgave udvikle et nyt surdejsfranskbrød og en surdejsbolle.
Navnet på de nye produkter er stadig hemmeligt.
Indvendigt i de nye produkter vil Mariagertoba-hvede være den primære ingrediens, hvilket vil tilføre masser af smag. Marie har designet produkternes ydre med fokus på, hvad der er populært både i Danmark og udlandet.
“Min bagermester hjælper mig med det indvendige i produkterne, mens jeg står for det udvendige design. Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at produkterne vil være æstetisk flotte og pyntet med lækre sesamfrø. De vil være til salg i butikken i uge 40 og 41,” fortæller Marie Hornhaver Andreasen til Himmerlandsposten.dk og fortsætter:
“I begge de to uger vil der være ekstra fokus på de nye produkter i butikken. Jeg skal udføre forskellige opgaver og dokumentation i forbindelse med min fagprøve. Jeg håber, at mange kunder vil tage godt imod de nye produkter og deltage i konkurrencen i Hobro Brød. Det er spændende, at min fagprøve ikke kun handler om en salgskampagne, men også om at udvikle og designe nye produkter i samarbejde med Hobro Brød. Det bliver virkelig spændende,” slutter Marie og sender et stort smil til sin bagermester.
Bagermesteren har været behjælpelig med at udvælge Mariagertoba-hvede
“Jeg synes, det er lidt sjovt, at Mariagertoba-hveden er udviklet på marker ved Mariager, kun 10-15 km fra vores butik. Det betyder, at vi kan skabe nogle nye og meget lokale produkter her i butikken sammen med Marie i forbindelse med hendes fagprøve,” fortæller bagermester Mads Nymann og fortsætter:
“Det er ikke mange, der tænker over, at man kan blive uddannet salgsassistent i en bagerforretning. Men det kan man hos Hobro Brød, og vi gør os umage for at være et godt uddannelsessted, hvor eleverne bliver udfordret og får mulighed for at udvikle deres evner maksimalt Marie er vores første salgsassistentelev, og det bliver spændende at se resultatet,” slutter Mads Nymann.
Fakta om Mariagertoba-hvede
Mariagertoba-hveden er resultatet af en langvarig udviklings- og forædlingsproces, der er foregået ved Mariager. Hveden er blevet forfinet og tilpasset for at opnå en særlig høj kvalitet.
Navnet “Mariagertoba” afspejler både den geografiske oprindelse ved Mariager og en hyldest til den canadiske manitobahvede, som er kendt for sin stærke glutenprofil.
Selvom inspirationen fra manitobahveden er tydelig, er det gennem omhyggeligt arbejde på Mariagers egne marker, at Mariagertoba-hveden er blevet en unik variant, der kombinerer lokale egenskaber med en imponerende glutenstyrke.