ForsideHimmerlandFra 46 dage til 39 dages ventetid - Nordjyske patienter venter kortere...

Fra 46 dage til 39 dages ventetid – Nordjyske patienter venter kortere tid på behandling

Fra 46 dage til 39 dages ventetid – Nordjyske patienter venter kortere tid på behandling

Kortere ventetid til behandling på de nordjyske hospitaler – der igangsættes nu endnu flere behandlinger end tidligere, og ventetiden falder derefter, oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Den gennemsnitlige ventetid til behandling er i Nordjylland nu under 40 dage – i 2. kvartal ventede patienterne i gennemsnit 39 dage til behandlinger. Dermed er ventetiden nu på niveau med situationen før corona-krisen.

– Det er meget glædeligt for de nordjyske patienter, at de venter kortere tid på for eksempel at blive behandlet for et nedslidt knæ eller grå stær. Kortere ventetid er ensbetydende med større livskvalitet, og patienterne har også mindre risiko for forværring af deres tilstand, hvis de kommer hurtigere i behandling, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

I Nordjylland har ventetiden været støt faldende over en længere periode. I 1. kvartal 2023 var gennemsnittet på 46 dage til ikke-akutte behandlinger. I seneste opgørelse fra 2. kvartal 2024 er ventetiden faldet til 39 dage. De store behandlingsområder er for eksempel inden for ortopædkirurgi, øjenområdet og øre-næse-hals behandlinger.

Den kortere ventetid er et resultat af, at der igangsættes flere behandlinger. Baggrunden for det er regeringens akutpakke fra 2023. I samarbejde med regionerne blev der i pakken afsat ekstra økonomiske midler til at øge aktiviteten og få nedbragt ventelisterne til samme niveau som før corona-krisen i 2020.

– Det viser, at der var behov for at ekstra midler for at indhente den pukkel, der var opstået. I de forhandlinger var det ikke mindst vores kendskab og kontakter til patienterne ude i regionerne, som var afgørende for resultatet, siger regionsrådsformand Mads Duedahl.

Ifølge akutpakken skal ventetiderne være normaliseret inden udgangen af 2024. Faldet er slået igennem i alle regioner, men især har Region Nordjylland præsteret og ligger nu på det niveau, som er aftalt som national målsætning.

Som en del af akutpakken er der også krav til regionernes overholdelse af udredningsretten. Her viser data, at der siden medio 2023 er sket en forbedring på landsplan. Region Nordjylland præsterer bedst med en overholdelse af udredningsretten på 93 procent i 2. kvartal 2024, hvilket er samme niveau som før corona-krisen.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler