ForsideVesthimmerlandMedaljer man kan være stolte af udleveres efter Vilsted Sø Løb

Medaljer man kan være stolte af udleveres efter Vilsted Sø Løb

Medaljer man kan være stolte af udleveres efter Vilsted Sø Løb

Det er ikke noget ”billigt bras”, deltagerne får om halsen, når de kommer i mål efter gennemførelse af en af ruterne på Vilsted Sø Løb 2024. Tværtimod! Det er en specialfremstillet medalje med et nyt motiv fra Vilsted sø, tegnet af kunstneren Kirsten Lomborg, Lundby. 

Målet med medaljer med nyt motiv hvert år er, at det skal være et samleobjekt, som man kan prale af og være stolte af at eje. Hele tanken bag Vilsted Sø Løb er at give deltagerne en unik oplevelse før, under og efter arrangementet. Vi satser på at gøre det så professionelt som muligt og derfor sparer vi ikke på fremstillingen af medaljerne, siger Rasmus Gammelholm Pedersen, Lions Club Løgstør.

-Vi har et godt image i løbeverdenen og der er stor respekt herom. Man får et anerkendende nik, når man taler med løbere og fortæller, at man har eller skal deltage i Vilsted Sø Løb. En anerkendelse som er svær at få, men dejlig at have. Derfor må der ikke være noget, der er tilfældigheder ved Vilsted Sø Løbet, fortæller Rasmus Gammelholm Pedersen, Lions Club Løgstør.

-Der gik mange tanker gennem mit hoved, da en løber ved målportalen afslog at modtage en medalje. ”Sådan noget børnearbejde vil jeg ikke være ejer af” var hans kommentar. Det gav mig lyst til at undersøge produktionsforløbet af medaljerne, fortæller Heine Pedersen, Lions Club Løgstør.

-I forbindelse med et messebesøg i Kina fik jeg arrangeret et besøg på fabrikken, der laver medaljerne. Det var ikke bare en fabrik, der tilfældigt laver medaljer og der er ikke et eneste barn der har rørt dem i hele processen. Det er en specialfabrik, der laver medaljer og pokaler til mange af verdens største sportsbegivenheder, siger Heine Pedersen som med egne øjne oplevede produktionen.

Det er stort håndarbejde at lave medaljerne, som en medarbejder her er i gang med. Foto: Heine Pedersen
Et eksempel på en støbeform som alle medaljerne laves i. Foto: Heine Pedersen

-Det er håndarbejde, der går gennem mange hænder. Motiverne bliver håndmalede, før de bliver lakeret og pudset op. Arbejde der laves under stor koncentration af voksne specialuddannede dekoratører. Når man har oplevet en produktionsgang af medaljer, bliver man stolt af at eje en sådan, er Heine Pedersens oplevelse.

-Det var med stolthed, at jeg så deres VIP udstilling af medaljer. For midt imellem eksemplarer til nogle af verdens største eventkonkurrencer hang medaljen fra Vilsted Sø Løb. Direktøren på fabrikken var lige så stolt af at vise mig en, som jeg var for at se den. Det var et klart bevis på, at der ikke blot er tilfældighed bag produktionen af de medaljer, der udleveres. Det er høj kvalitet, tilføjer Heine Pedersen, Lions Club Løgstør.

Nogle tænker måske, at det betaler deltagerne i Vilsted Sø Løb for, men nej ikke i fuldt omfang. Vi kan kun holde den stil med medaljerne, fordi vi har Himmerland Forsikring og Revisionsfirmaet BDO med som hovedsponsorer. Sammen med andre lokale sponsorer er de med til at give Vilsted Sø Løb mulighed for at gøre noget fuldendt.

Specialmedaljerne er ikke blot noget tilfældigt. Kunstneren Kirsten Lomborg, Lundby, har allerede lavet tegningerne til de næste tre års medaljer. Deltagerne i Vilsted Sø Løb skal have noget at se frem til. Det i form af medaljer der afviger markant fra de løb, der i øvrigt holdes over det ganske land, understreger løbets tovholder Rasmus Gammelholm Pedersen, Lions Club Løgstør.

Dette års specialmedaljer til Vilsted Sø Løb er klar. Foto: Heine Pedersen
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler