ForsideVesthimmerlandNu skal sundhedspersonale fra Vesthimmerlands Kommune og Mölndal Kommune bruge TakeAWalk's Virtual Reality-løsning...

Nu skal sundhedspersonale fra Vesthimmerlands Kommune og Mölndal Kommune bruge TakeAWalk’s Virtual Reality-løsning til kompetenceudvikling

Nu skal sundhedspersonale fra Vesthimmerlands Kommune og Mölndal Kommune bruge TakeAWalk’s Virtual Reality-løsning til kompetenceudvikling

Med afsæt i vigtige emner inden for smitte – herunder spredning, forebyggelse og kommunikation herom, sættes der i projektet fokus på temaet ”Smittens rejse på et plejecenter”.

Henover sommeren har partnerkredsen været i gang med indhente tilbud fra potentielle virksomheder i både Danmark og Sverige for at finde den rette at etablere et samarbejde med i InnoCompTec. Fællesnævneren har været simulationsteknologier – som skal anvendes som en innovativ metode til at kompetenceudvikle udvalgt sundhedspersonale fra begge kommuner.

Tilbudsindhentningen har været med til at afklare, hvilken virksomhed og teknologi, der bedst muligt kan indkapsle ‘smitte’ som tema og afspejle virkeligheden på kommunernes plejecentre. Hertil var det særligt vigtigt at sikre, at det rette læringsforløb kan skræddersyes til sundhedspersonalet i begge lande.

Som tilføjelse fulgte også kravet om, at det endelige tilbud skal byde på et konsortium mellem en dansk og svensk virksomhed. InnoCompTec er et grænseoverskridende EU Interreg projekt, og det er i deres ånd at sikre samarbejde på tværs af vores landegrænser.

Til partnermødet i Mölndal den 9. og 10. september 2024 gennemgik deltagerne de endelige tilbud fra tre udvalgte virksomheder – som alle var i stand til at matche deres kriterier og behov. Efter en dybdegående evaluering, besluttede de sig for at vælge TakeAWalk, som den kommende samarbejdspartner. TakeAWalk har til projektets formål dannet et konsortium med den svenske virksomhed AktiVRa.

Vesthimmerlands Kommune glæder sig til samarbejdet, og ser frem til at sundhedspersonalet allerede fra oktober skal arbejde med TakeAWalk’s brugervenlige Virtual Reality-platform, som bl.a. også byder på Augmented Reality, Avatar-teknologi og AI (kunstig intelligens).

InnoCompTec er medfinansieret af EU programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Partnerne i projektet består af Vesthimmerlands Kommune, Mölndal Kommune, Danish Life Science Cluster samt uddannelsesinstitutionerne Campus Mölndal og Professionshøjskolen UCN.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler