ForsideMariagerfjordMariager Fjord soroptimisterne og tusindvis af andre frivillige uddeler nyheder om verdens...

Mariager Fjord soroptimisterne og tusindvis af andre frivillige uddeler nyheder om verdens fremskridt over hele landet 

Mariager Fjord soroptimisterne og tusindvis af andre frivillige uddeler nyheder om verdens fremskridt over hele landet 

Fredag d. 6. september går frivillige på gaden for at minde danskerne om, at verden på trods af krig og konflikt også er fuld af fremskridt. Og for første gang sker det nu i alle landets 98 kommuner. På Hobro Banegård møder du Mariager Fjord soroptimisterne, der uddeler årets avis gratis.

Når du vågner fredag d. 6. september og bevæger dig ud i morgentrafikken, vil du med al sandsynlighed blive mødt af en af de mere end 2.000 frivillige, som denne morgen deler en lille papiravis ud med nyheder om udvikling og fremskridt i verden. På tværs af geografi og politisk ståsted går foreninger, udviklingsorganisationer, erhvervsliv, skoler, politikere og private på gaden med “Verdens Bedste Nyheder” på 230 uddelingssteder i hele landet. Det gør de, for at modarbejde håbløshed og give danskerne et mere nuanceret og aktuelt billede af verden. 

Det er vigtigt, at vi også retter vores opmærksomhed mod de mange fremskridt, der sker rundt omkring i verden. For det minder os om, at det er muligt at skabe forandring og det giver håb for fremtiden,” siger Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør for Verdens Bedste Nyheder. 

Verden er også fuld af fremskridt 

Når vi kun hører om alt det, der går den gale vej, tror vi, verden er i langt værre tilstand, end den i virkeligheden er. Derfor skriver Verdens Bedste Nyheder historier om samarbejder, politiske aftaler og lokale løsninger, som bidrager til at fremme lighed, retfærdighed og bæredygtighed rundt omkring på kloden. Historier som de traditionelle medier ofte overser. 

Vi skal huske at glæde os over løsningerne og alt det, der rent faktisk lykkes. Og dele den viden med hinanden, hvis vi skal i mål med en bæredygtig udvikling,” siger Thomas Ravn-Pedersen. 

For på trods af krig og katastrofer, er verden også fuld af fascinerende historier, om nye initiativer, opfindelser og tiltag, der er med til at rykke livet på kloden i en bedre retning. Jo flere der ved, hvilke fremskridt og løsninger verden byder på, jo flere kan bidrage til, at de bliver ført ud i livet. 

I år er det 15. gang, at der bliver uddelt en fysisk papiravis med Verdens Bedste Nyheder ud til danskerne på togstationer, ungdomsuddannelser, skoler, biblioteker og pladser med mange forbipasserende i morgentimerne mellem kl. 7.00-10.00. I år er der uddeling af aviser i alle landets 98 kommuner på i alt 230 uddelingssteder. 

Verdens Bedste Nyheder er en nonprofit selvstændig forening der er stiftet af FN, danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv med støtte fra Udenrigsministeriet. Vil du i kontakt med frivillige i dit område, så kontakt Sara Bang på sb@verdensbedstenyheder.dk eller tlf: 93635142. 

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler