ForsideVesthimmerlandByrådsændring i Vesthimmerland: Inger Nielsen anmoder om midlertidig udtræden, Jakob Nørgaard træder...

Byrådsændring i Vesthimmerland: Inger Nielsen anmoder om midlertidig udtræden, Jakob Nørgaard træder til

Byrådsændring i Vesthimmerland: Inger Nielsen anmoder om midlertidig udtræden, Jakob Nørgaard træder til

Når byrådet i Vesthimmerland Kommune holder møde den 29. august 2024 skal de bl.a. behandle: Godkendelse – Anmodning om midlertidig udtræden af Byrådet for Inger Nielsen og midlertidig indtræden af stedfortræder Jakob Ræbild Nørgaard

Godkendelse af anmodning om midlertidig udtræden af Byrådet for Inger Nielsen og indtræden af 1. stedfortræder for Venstre, Jakob Ræbild Nørgaard, samt godkendelse af midlertidig udpegning til Inger Nielsens hverv.

Baggrund
Inger Nielsen har den 21. august 2024 fremsendt et ønske til Borgmesteren om at få behandlet en anmodning om midlertidig udtræder af Byrådet med virkning fra Byrådets møde den 29. august 2024. Fraværet begrundes med helbredmæssige årsager og er foreløbig tidsubestemt, men med forventet tilbagevenden i november 2024.

For at Byrådet kan godkende en anmodning om, at et medlem fritages for at varetage hvervet som byrådsmedlem, skal der være tale om en forhindring, der forventes at strække sig over en periode på mindst en måned. Årsagen til den ønskede midlertidige udtræden skal kunne henføres til en af de lovlige forfaldsgrunde, som fremgår af § 15, stk. 2 i kommunalstyrelsesloven, det vil sige helbredstilstand, graviditet, barsel eller adoption, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende.

Da anmodningen om midlertidig udtræden skyldes helbredmæssige årsager, er der tale om lovligt forfald, og da fraværet varer mere end 1 måned, er betingelserne for at indkalde stedfortræderen tilstede.

Ved kommunalvalget den 16. november 2021 blev Jakob Ræbild Nørgaard valgt som første stedfortræder for det Venstre, hvorfor han indtræder som medlem af Byrådet i perioden i henhold til den kommunale valglovs § 91. Jakob Ræbild Nørgaard udtræder af Byrådet, når Inger Nielsen meddeler Borgmesteren, at hun på ny kan varetage sine kommunale hverv og genindtræder i Byrådet.

Ved Inger Nielsen midlertidige udtræden af Byrådet overtager Jakob Ræbild Nørgaard også Inger Nielsens hverv som medlem af bestyrelsen for Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og som medlem af bestyrelsen for Messecenter Vesthimmerland.

Forventet konsekvens: Ingen bemærkninger.

Organisering og kommunikation: Ingen bemærkninger.

Lovgrundlag Den kommunale valglov. Vederlagsbekendtgørelsen.

Økonomi: Ved fravær i en sammenhængende periode på grund af helbredstilstand, hvor stedfortræderen er indkaldt, har medlemmet ret til at fastholde vederlag i indtil 9 måneder.

Sagen afgøres i Byrådet.

Indstilling: Administrationen indstiller

  • at Inger Nielsen anmodning om midlertidig udtræden af Byrådet godkendes,
  • at 1. stedfortræder for Venstre, Jakob Ræbild Nørgaard, indtræder i Byrådet i perioden,
  • at Jakob Ræbild Nørgaard i perioden overtager Inger Nielsens hverv som medlem af Børne- og Familieudvalget,
  • at Jakob Ræbild Nørgaard i perioden overtager Inger Nielsens hverv som medlem af Bestyrelsen for Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, og
  • at Jakob Ræbild Nørgaard i perioden overtager Inger Nielsens hverv som medlem af Bestyrelsen for Messecenter Vesthimmerland.
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler