ForsideHimmerlandDyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura i en pressemeddelelse.

Sommeren er en skøn tid for både mennesker og dyr, men solens stråler kan også være en udfordring for vores firbenede venner. Der er nemlig flere potentielle farer forbundet med sommerens varme temperaturer, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:

– Generelt oplever vi, at mange hunde har svært ved at håndtere varmen, da de ikke er udstyret med svedkirtler på samme måde som mennesker, hvilket gør det vanskeligere at regulere kropstemperaturen hos de firbenede. Derudover oplever vi også hvert år hunde, som er blevet solskoldet eller har fået brændte poter på den varme asfalt, og derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om de forskellige risici, forklarer chefdyrlæge hos AniCura Danmark, Hanne Friis.

Heldigvis er der ifølge Hanne Friis flere tiltag, som kan være medvirkende til at beskytte din hund mod varmen.

Sørg for adgang til vand og skygge
Selvom temperaturen i de danske sommermåneder ofte svinger, er 20-25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag, og derfor bør kæledyrsejere tage sine forholdsregler, lyder det fra Hanne Friis:

– Hedeslag er en alvorlig og potentielt livstruende situation, som opstår, når hunden ikke er i stand til at skille sig af med overskydende varme. Derfor er det altafgørende, at hunde altid kan finde skygge, ligesom det også er vigtigt med adgang til koldt vand, hvilket vi blandt andet anbefaler, at man også har med, når man er på farten.

Pas på solskoldning

Foruden hedeslag hos hunde bør man også være opmærksom på, at risikoen for solskoldning stiger i takt med, at hunde befinder sig ude i solen i længere tid ad gangen. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer er opmærksom på sin hund i solen, så den ikke risikerer at blive forbrændt:

– Nogle hunde bliver lettere solskoldede end andre. Det gælder særligt hunde med lys pels og hunde med meget lidt eller ingen pels, da disse hunde ofte har lysere og mere sart hud. Symptomerne på solskoldning kan være svære at spotte, men de vil sommetider vise sig som rødme af huden, tørrede øreflipper, hårtab, hudsår og hudinfektioner, forklarer Hanne Friis.

For at undgå solskoldning anbefaler Hanne Friis, at man på varme sommerdage i stedet går ture om morgenen og om aftenen for at undgå den kraftige sol midt på dagen. Derudover findes der solcreme til hunde, som kan påføres på hundens udsatte områder som eksempelvis snude, ører, mave og omkring øjnene.

Undgå brændte poter

Om sommeren er der også øget risiko for, at hunde kan få varmeskadede poter. Asfalten kan nemlig blive meget varm i solen, hvilket kan føre til smertefulde forbrændinger på hundens følsomme trædepuder.

– Brandskader på poterne vil ofte vise sig ved, at hunden begynder at halte eller slikke sig på poterne, fordi de er meget ømme – ligesom trædepuderne også kan begynde at rødme. Derfor handler det i høj grad om, at man undgår gåture i de timer, hvor solen er stærkest, da det er medvirkende til, at asfalten bliver meget varm. Du kan med fordel teste varmen på asfalten ved at lægge din håndflade på overfladen i et par sekunder – hvis det er for varmt for dig, er det også for varmt for din hund, siger Hanne Friis.

Afslutningsvis anbefaler Hanne Friis, at man opsøger sin dyrlæge, hvis hunden ikke kan gå på poterne af smerte, så kan dyrlægen nemlig igangsætte den rette behandling.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler