ForsideHimmerlandDårligt internet? Søg bredbåndsstøtte inden du pakker kufferten - Informationsmøde i Farsø,...

Dårligt internet? Søg bredbåndsstøtte inden du pakker kufferten – Informationsmøde i Farsø, Terndrup og Hobro

Dårligt internet? Søg bredbåndsstøtte inden du pakker kuffertenInformationsmøde i Farsø, Terndrup og Hobro

Bare få klik kan give dig svar på, om du kan få støtte til lynhurtigt internet, men du skal gøre det, inden du tager med familien på ferie, hvis du skal nå at komme i betragtning.

Folkeskolerne har ringet ind for sidste gang i skoleåret, og sommerferien er for alvor rykket tættere på for de fleste familier. Derfor er mange nok også ved at gøre sig de sidste forberedelser, inden det danske sommerland eller måske de sydligere himmelstrøg kalder.

For de danskere, der bor i områder med dårlig internetdækning, er der dog én ting, som bør tilføjes listen over de praktiske gøremål inden ferien – nemlig at tjekke Bredbåndskortet og se, om den offentlige Bredbåndspuljen kan løse internetkvalerne. På kortet findes nemlig alle de støtteberettigede adresser, og i år kan endnu flere end tidligere komme i betragtning til ordningen for enkeltstående adresser end tidligere. I Randers Kommune kan 144 husstande søge som enkeltstående adresser.

– Hvis din adresse er på listen, så er det første skridt at annoncere dit projekt – det betyder kort sagt bare, at du fortæller, at du er interesseret i at søge puljen. Herefter skal vi nok række ud og hjælpe med resten. Vil du søge som enkeltadresse er fristen allerede 10. juli, så sørg for at gøre det til en del af dine sommerferieforberedelser på linje med at forny passet eller overtale naboen til at vande stueplanterne, siger Carsten Bryder Thejls, der er direktør i Norlys’ fiberforretning.

Fristen for at annoncere et projekt i den almindelige ordning er noget længere. Her har ansøgerne frem til 23. september til at annoncere deres projekt, men her skal man så også gå sammen med flere andre adresser i området. 371 husstande i Randers Kommune kan søge den almindelige ordning.

Ordentlige internetforbindelser er afgørende

En stabil og hurtig internetforbindelse er afgørende i hverdagen. Uanset om det gælder hjemmearbejde, onlineundervisning eller streaming af film og serier, er en god forbindelse et must.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) og Dansk Ejendomsmæglerforening gennemførte sidste år en undersøgelse, der viste, at 87 procent af de danske ejendomsmæglere vurderer, at internet har stor betydning for købernes valg af bolig. En god internetforbindelse kan derfor påvirke salgsprisen og liggetiden af ens bolig.

– Digitaliseringen er en integreret del af vores hverdag, og derfor er det afgørende, at alle danskere har adgang til en hurtig og stabil internetforbindelse. Der er stadig enkelte områder, hvor forbindelserne halter lidt efter, og der er Bredbåndspuljen en rigtig god ordning, som hjælper med at sikre, at Danmark bindes bedre sammen digitalt, siger Carsten Bryder Thejls.

For at hjælpe potentielle ansøgere afholder Norlys desuden en række informationsmøder, hvor det er muligt at møde op og blive klogere på processen samt de nye rammer for puljen.

Ønsker du at deltage i møderne, kan du tilmelde dig via mailadressen bredbaandspuljen@norlys.dk eller telefon 7518 8025. Telefonen er bemandet mandag, onsdag og fredag.

Informationsmøder

Alle informationsmøderne, som Norlys arrangerer, afholdes mellem kl. 17.00-19.00

  • Tirsdag d. 20. august – Hobro Idrætscenter, Amerikavej 22, 9500 Hobro
  • Torsdag d. 22. august – Vildbjerg kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg
  • Tirsdag d. 27. august – Romalt aktivitetshal, Romalt Boulevard 28, 8960 Randers SØ
  • Onsdag d. 28. august – Pulsen i Balling, Stadion Alle 3, 7860 Spøttrup
  • Torsdag d. 29. august – Alhedens Idræts- og Kulturcenter, Trehusevej 7, 7470 Karup J
  • Tirsdag d. 3. september – Norlys, Tietgensvej 4, 8600 Silkeborg
  • Onsdag d. 4. september – Brædstrup sportshallerne, Rådhusgade 1-3, 8740 Brædstrup
  • Torsdag d. 5. september – Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø
  • Tirsdag d. 10. september – Terndrup idrætscenter, Terndrup Halvej 3, 9575 Terndrup
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler